Zoet ♡ Date met cottage cheese

Date met cottage cheese | Freud and Fries

Laatst had ik een date met cottage cheese.

Mijn gedachten gleden af naar een donker zaaltje in het centrum van de stad waar zich mijn middelbare school bevond, ergens in het buurt van het station. Van alle familieleden die sowieso niet zoveel op mijn broertje en mij leken – wij met onze blauwe ogen, mijn neefjes en nichtjes met bruine – waren er twee jongens die nog het allerminst op ons leken. Maar net zoals bij dat ene donkere gezin uit ons dorp was dat iets waar je nooit bij stilstond, ik had geen oog voor het verschil in huidskleur. In ieder geval niet de betekenis erachter. Je wist niet beter.

Dat mijn neefjes een Surinaamse achtergrond hadden, daar had ik werkelijk nog nooit bij stilgestaan. In ieder geval waren ze niets anders dan mijn blanke neefjes. Wat wel extra leuk was, was dat mijn tante een enorme passie had voor buikdansen en bijbehorende kleding. Op een avond mocht ik met haar mee naar een workshop.

We zaten in een donker zaaltje in het centrum van de stad waar zich mijn middelbare school bevond. Een donker zaaltje waarin sierlijke vrouwen in kleurrijke rokken en jurken met hun heupen wiegden op de maat van de muziek terwijl wij aan een ronde tafel zaten met in het midden een grote schaal gevuld met dadels. Ik was geïntrigeerd door het gedans maar te bang en verlegen om mij tussen hen te begeven. Mijn heup wiegden niet zo sierlijk en mijn armen bewogen zich niet zo soepel. Ik was gewoon een simpele Nederlandse ziel, geen danseressenbloed dat door mijn aderen stroomde.

Date met cottage cheese | Freud and Fries

We mochten dan wel familie zijn, maar daar was alles mee gezegd.

Later droomde ik wel van het gerinkel en gefonkel van de heupkettingen met honderden metalen munten. Op een dag wilde ik hem zelf dragen en schudden van links naar rechts en van rechts naar links. Golvend, sierlijk, soepel.

Laatst had ik een date met cottage cheese.

Mijn gedachten gleden af naar een donker zaaltje in het centrum van de stad waar zich mijn middelbare school bevond. Ineens stond ik te midden van een groep van sierlijk bewegende en dansende jonge vrouwen en zwaaide ik met mijn heupen van links naar rechts en van rechts naar links.

Of stond ik te midden van een schaal gevuld met dikke dadels?

Ik probeerde laatst dit “recept” van dadels gevuld met cottage cheese. Dit is natuurlijk geen recept want het enige wat je doet is cottage cheese in een dadel scheppen. Maar het is een geweldige combi die je ABSOLUUT moet proberen.

Mijn tante heeft overigens haar eigen website waar ze danskleding verkoopt. Neem daar eens een kijkje!

Date met cottage cheese
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
  • Dadels
  • Cottage cheese
Wat moet je doen
  1. Scheur de dadels open, ontpit ze en schep er een beetje cottage cheese in.
  2. Ja sorry, dit is dus niet echt een recept. Maar GENIET!

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Dit vind je vast ook lekker…

Snickers ballen

Oreo bliss balls

Oreo bliss balls | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: