Koek ♡ Gezonde reuzekoek voor één

Gezonde reuzekoek voor één | Freud and Fries

Ik heb fijne herinneringen aan een tijd waarin ik zomaar een pak koekjes leeg kon eten zonder ook maar een moment na te denken over dreigende vetrollen of een ongezonde overdosis suiker. Een specifieke herinnering aan een middag dat ik samen met mijn moeder een rol Filipinos met witte chocolade leegat. Maar toen was ik nog een jonge tiener en had ik nog nooit gehoord van kilocalorieën, obesitas, cholesterol of diabetes. Twee of drie of vier extra chocoladekoekjes had geen consequenties omdat je het volgende moment buiten in bomen klauterde en achter je neefjes aanrende. Er was wel een vriendinnetje met diabetes maar dat had alleen iets te maken met stomme prikken en Dextro-tabletten.

Op een gegeven moment zie je anderen vol frustratie en klagend in hun buik knijpen en staat er een vrouw in de supermarkt de voedingswaarde te bestuderen. Er wordt gegrapt over die man met zijn dikke buik en hoewel hij meelacht zie je op het laatste moment de bedachtzame blik die hij omlaag werpt. Je tante weigert taart op een verjaardag want ze moet opletten met suikers en “wist je dat er wel twee pakjes boter in zo’n Magnum gaan?”.

Gezonde reuzekoek voor één | Freud and Fries

En opeens is er dat stemmetje op het moment dat je met een wild gebaar de verpakking van een pak Bastogne koeken rukt.

Zou je dat wel doen? 
Zou je het niet laten?

Koekjes eten zal nooit meer zo zorgeloos en onschuldig zijn als toen je nog een kind was. Een enorme gevulde koek bij de bakker halen is heerlijk en je kunt ervan genieten, maar stiekem, ergens heel stiekem, denk je, dit is natuurlijk niet supergoed voor me. Misschien zeg je tegen jezelf dat het niet uitmaakt, maar dat je er al over nadenkt maakt dat het nooit hetzelfde is als in je kindertijd.

Gezonde reuzekoek voor één | Freud and Fries

Maar deze koek, deze enorme reuzekoek, is alles behalve ongezond. Vol voedzame ingrediënten en gezoet met dadels is dit een koek die je zonder schuldgevoel kunt eten. En serieus, deze koek is ENORM.

Gezonde reuzekoek voor één | Freud and Fries


Gezonde reuzekoek voor één
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Deze suikervrije gezonde reuzekoek is de perfecte snack voor één persoon. Een koek waarover je je absoluut niet schuldig hoeft te voelen.
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Doe alle ingrediënten samen in een kleine keukenmachine of blender en pulseer tot alles klein is. Het handigst is om de chocolade al van tevoren in kleine stukjes te breken of hakken.
  2. Maak een bal en druk deze plat op een stuk bakpapier. Indien je je koek iets kleiner wilt houden kun je ook twee koeken maken.
  3. Bak 15 minuten in de oven op 170ºC (hete lucht) tot het een stevige koek is. Als je de koek nog wat knapperig wilt moet je de koek laten afkoelen in de oven.
Serving size: 1 Calorieën: 206 Vetten: 6 Koolhydraten: 34 Eiwitten: 4
Extra
Cal: 206; v/k/e: 6g, 34g, 4g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Nog meer koekjesinspiratie…

Golden Oreos

Suikervrije rozenkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: