DIY: Eenvoudig zelf popcorn maken in de magnetron

DIY- Eenvoudig zelf popcorn maken in de magnetron | Freud and Fries

Popcorn.

Zelfgemaakte popcorn, ja.

Het is zó simpel om zelf popcorn te maken. In no time heb jij een enorme bak op tafel staan met deze gezonde snack. JA, gezonde snack. Ik heb het hier ook niet over magnetron popcorn zoals je die in de supermarkt kunt kopen. Waar olie, zout of suiker aan toe is gevoegd.

Deze zelfgemaakte popcorn is vetarm (botervrij en olievrij), zoutarm en vrij van toegevoegde suikers. Wat je er vervolgens mee doet is aan jezelf, maar ik stel voor dat je het gewoon zo opeet!

Wat heb je nodig?

DIY- Eenvoudig zelf popcorn maken in de magnetron | Freud and Fries

Slechts drie dingen: pofmaïs (bijvoorbeeld van Valle del Sole), een papieren zak (bijvoorbeeld op de markt of bij een groentewinkel/de groenteafdeling van je supermarkt) en een magnetron.

DIY- Eenvoudig zelf popcorn maken in de magnetron | Freud and Fries

Eén handje pofmaïs geeft al een volle zak met popcorn dus schep niet teveel in een keer in de papieren zak. Vouw de zak dicht. Dit hoeft niet heel netjes natuurlijk maar zorg er wel voor dat er geen opening is voor de popcorn om eruit te springen.

DIY- Eenvoudig zelf popcorn maken in de magnetron | Freud and Fries

Plaats de popcorn in de magnetron en zet aan voor 2,5 tot 3 minuten op 1000W. In het begin blijft het nog stil en gebeurt er niets maar na zo’n minuut moet er al wel wat gepop klinken. Voor je het weet klinkt er voortdurend het gepof van de openspringende harde maïskorrels.

Laat de magnetron niet te lang draaien want de gepofte popcorn kan dan aanbranden. Bij voorkeur haal je de popcorn er tussendoor uit en haal je de gepofte maïs eruit om de overige korrels nogmaals in de magnetron te plaatsen. De maïskorrels die nog niet gepoft zijn kunnen gewoon nog eens opgewarmd worden en zullen alsnog poffen.

DIY- Eenvoudig zelf popcorn maken in de magnetron | Freud and FriesNog even in het kort:


DIY: Eenvoudig zelf popcorn maken in de magnetron
3.0 from 1 reviews
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Popcorn maak je eenvoudig zelf in de magnetron met enkel een papieren zak. In slechts 2-3 minuten heb je deze gezonde snack op tafel staan.
Wat heb je nodig
 • 45 gram (1/4 cup) pofmaïs (bijvoorbeeld van Valle del Sole)
Wat moet je doen
 1. Plaats de pofmaïs in de papieren zak en plaats deze in de magnetron.
 2. Laat 2-3 minuten draaien in de magnetron op 1000W.
 3. Niet-gepofte maïskorrels kun je vervolgens opnieuw in de zak poffen (haal eerst de gepofte popcorn eruit).
Calorieën: 168 Vetten: 2 Koolhydraten: 32 Eiwitten: 5
Extra
Cal: 168; v/k/e: 2g, 32g, 5g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

6 reacties op “DIY: Eenvoudig zelf popcorn maken in de magnetron”

 1. frans schreef:

  looks very easy and yummy.thanks for sharing

 2. Hoi Monique, heb je ook een leuk (lekker) recept om popcorn te pimpen?
  Iets met karamel…

  • Monique schreef:

   Ik denk dat wanneer je dat eraan toevoegt vóór het poffen het wel vermengd wordt! Maar ik heb het nog nooit geprobeerd dus geen garantie haha!

   • René schreef:

    Hoi Monique,
    Wat ik zover weet is dat toen ik er Karamelsaus over goot en in de magnetron zette,de popcorn aan alle kanten van de magnetron er uit moest pulken …dus ik zal wel iets niet helemaal goed hebben gedaan.

    Misschien vind je op deze site hoe het wel moet….in ieder geval succes en haal voor de zekerheid schoonmaakmiddelen in huis hahaha!
    http://madebyellen.com/popcorn-karamel/

    • Monique schreef:

     Ha René, klinkt als een flinke schoonmaakklus, haha! Had je de maïs wel in een papieren zak gedaan en deze een beetje naar binnen dichtgevouwen? Heb je er overigens nog wel iets van kunnen eten? Dank je voor de tip hihi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: