Vandaag is de eerste keer dat ik een recept post vanuit mijn nieuwe appartement. Eindelijk internet! Ik wilde eigenlijk helemaal niet die persoon worden die social media verslaafd zou worden, maar uiteindelijk kun je toch niet zonder. Nou zijn er ergere verslavingen dus echt klagen mag ik niet. (Hoewel, met mijn sport- en lekker etenverslaving ben ik waarschijnlijk ook gevoelig voor andere vormen)
Ik kan er echt van genieten, mijn eigen plekje, samen met die twee mooie mannen die op z’n tijd bij me op schoot kruipen, ‘s nachts tegen me aan komen liggen en dan weer klagend om mijn benen krioelen omdat het best wel eens etenstijd zou mogen kunnen zijn. Mijn eigen spulletjes, mijn nieuwe kasten en zelfs een verrijdbaar “kookeiland”. Ik geniet van het uitzicht op de boom (niet zo erg als het klinkt) en ‘s avonds de ondergaande zon die mijn kamer in een oranjerode gloed zet.
Het is tijd voor een feestje en hoe zielig het ook klinkt, ik vier het even alleen.
Hoe graag ik me ook met anderen omring, soms heb ik even de behoefte om op mezelf te zijn. En het liefst met een schaaltje lekkers. Ik en deze chocolade truffels. Maar let wel: gezonde chocolade truffels. Deze ballen zijn gemaakt met kikkererwt en er komt geen suiker of boter of olie aan te pas.
Ik kruip met mijn twee mannen op de poef, ontspannen in kleermakerszit, een flesje water aan mijn zijde en mijn bordje lekkers binnen handbereik.
Een feestelijk en gezond hapje voor op tafel. Deze chocolade truffels zijn snel en gemakkelijk te maken en niemand die hoeft te weten dat het eigenlijk gezond is.
Wat heb je nodig
240 gram kikkererwten (Valle del Sole), afgespoeld en drooggedept
Optioneel: topping van bijv. cacao nibs, pindastukjes en whey crispies
Wat moet je doen
Pureer de kikkererwten met de appelmoes en amandelmelk in een kleine keukenmachine of blender tot helemaal glad.
Roer de oats en maple syrup erdoorheen. Meng en kneed tot een geheel.
Vorm kleine balletjes van ongeveer 20 gram elk. Zet opzij (eventueel even in de koelkast om wat op te stijven).
Smelt de chocolade en cacao boter au bain marie. Prik stokjes of tapasprikkers in de ballen en doop in de gesmolten chocolade. Schep eventueel met een andere lepel ook gesmolten chocolade over de ballen zodat deze volledig bedekt zijn.
Optioneel: dip de nog natte truffels in een schaaltje met je zelfgemaakte topping. Zorg dat je dit al klaar hebt staan!
Laat de chocolade truffels afkoelen en harden in de koelkast.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: