Breakfast ♡ Basic berrylicious havermoutje

Basic havermoutje | Freud and Fries

Dit is geen eyeopener of een of ander ingenieus recept. Eigenlijk is het amper een recept te noemen. Maar laat dat nu opgaan voor de meeste recepten die ik hier plaats. 

Wat het wel is, is lekker en daarom al genoeg reden om hier uit te schrijven. Ik eet het zelf geregeld als ontbijt en het is ook absoluut mijn go-to, quick fix havermoutontbijtje. Dus zocht jij nog iets om te doen met je saaie havermoutpap vanmorgen? Make it into something fabulous!

Basic berrylicious havermoutje
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
  • 25 gram havermout
  • Een flinke scheut water (waarbij je eigenlijk denkt dat het teveel is omdat de havermout erin rondzwemt en nog niet de kans krijgt zich vol te zuigen)
  • 25 gram banaan
  • 40 gram diepvries zomerfruit
  • 1 gram chiazaad
  • Enkele druppels Flav Drops (Toffee, Mocha, Maple Syrup zijn mijn favorieten)
Wat moet je doen
  1. Doe de havermout in een schaaltje en voeg het water toe. Je kunt zelf bepalen hoeveel water je toevoegt (als moet je geen liter toevoegen, dan gaat het je waarschijnlijk niet lukken - zo'n 200-400 ml).
  2. Plaats in de magnetron en verwarm in zo'n 3-4 minuten op 1000W. Houd je havermout goed in de gaten want zeker in de laatste minuut heb je kans dat het gaat overlopen. Zet dan uit, laat de havermout weer zakken en laat dan elke 5-10 seconden weer opwarmen waarbij je steeds de magnetron uitzet op het moment dat de havermout dreigt over te lopen.
  3. Snijd de banaan in plakjes en zet alvast je zomerfruit en chiazaad klaar.
  4. Haal het schaaltje uit de magnetron, voeg de toppings toe en spuit nog wat Flavdrops eroverheen.
Serving size: 1 Calorieën: 137 Vetten: 2 Koolhydraten: 22 Vezels: 3 Eiwitten: 4
Extra
Cal: 137; v/k/e/vez: 2g, 22g, 4g, 3g.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK EN INSTAGRAM OM HELEMAAL OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!


Deze ontbijtjes vind je misschien ook wel lekker…

Zoats & Zeggs

Zoats & zeggs | Freud and Fries

Protein Snickers ontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: