Dit is geen eyeopener of een of ander ingenieus recept. Eigenlijk is het amper een recept te noemen. Maar laat dat nu opgaan voor de meeste recepten die ik hier plaats.
Wat het wel is, is lekker en daarom al genoeg reden om hier uit te schrijven. Ik eet het zelf geregeld als ontbijt en het is ook absoluut mijn go-to, quick fixhavermoutontbijtje. Dus zocht jij nog iets om te doen met je saaie havermoutpap vanmorgen? Make it into something fabulous!
Een flinke scheut water (waarbij je eigenlijk denkt dat het teveel is omdat de havermout erin rondzwemt en nog niet de kans krijgt zich vol te zuigen)
25 gram banaan
40 gram diepvries zomerfruit
1 gram chiazaad
Enkele druppels Flav Drops (Toffee, Mocha, Maple Syrup zijn mijn favorieten)
Wat moet je doen
Doe de havermout in een schaaltje en voeg het water toe. Je kunt zelf bepalen hoeveel water je toevoegt (als moet je geen liter toevoegen, dan gaat het je waarschijnlijk niet lukken - zo'n 200-400 ml).
Plaats in de magnetron en verwarm in zo'n 3-4 minuten op 1000W. Houd je havermout goed in de gaten want zeker in de laatste minuut heb je kans dat het gaat overlopen. Zet dan uit, laat de havermout weer zakken en laat dan elke 5-10 seconden weer opwarmen waarbij je steeds de magnetron uitzet op het moment dat de havermout dreigt over te lopen.
Snijd de banaan in plakjes en zet alvast je zomerfruit en chiazaad klaar.
Haal het schaaltje uit de magnetron, voeg de toppings toe en spuit nog wat Flavdrops eroverheen.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: