Bazige Borst Workout

Bazige Borst Workout | Freud and Fries

Of eigenlijk moet ik zeggen dat het hier gaat om een Pushday (maar bazig borst klinkt nu eenmaal leuker dan bazig pull, niet? Alhoewel, Pittig Pushday was ook leuk geweest), want naast borst train ik hier ook schouders en triceps.

Schema wordt mede mogelijk gemaakt door Health Advies Breda en als het jou bevalt raad ik je zeker aan daar eens langs te gaan voor een GRATIS advies en schema’s! Lees HIER voor mijn laatste review.

Vlak Chest Press

15 – 10 – 5 reps (piramide)

We beginnen met de chest press. Ik warm altijd even op met een lager gewicht, in strekpositie (dus met dumbbells langs mijn lichaam en ellebogen wat omlaag en naar beneden) even vasthouden om goed je borstspieren uit te rekken en daarna begint het echte werk. Piramide houdt in dat je per verlaging van frequentie het gewicht ophoogt. Interessant eigenlijk, want dat doe ik sowieso al wel. Jullie?

Bosu Push Up

40 reps for time

Plaats de Bosu op de bolle kant en doe hierop je push ups. Even zoeken naar evenwicht en de juiste positie en dan zo snel mogelijk je 40 herhalingen maken. Rust tussendoor mag, maar probeer dit te minimaliseren. Per week kun je jezelf hierdoor uitdagen om weer een stapje verder te gaan want je houdt de tijd natuurlijk bij!

Superset: Flys Vlak vs. Flys Schuin

2 x 10 reps (beide oefeningen 10)

Ik heb een gruwelijke hekel aan flys op een bankje (met kabels nog wel te doen), maar als Zwier zegt dat ik ze moet doen, doe ik ze. Vooral flys gevolgd door een chest press (in superset) vind ik echt killing, maar ook deze variant is verre van mijn favoriet. Either waythey part of the deal dus braaf doe ik hem. Eerst horizontaal, dan snel je bankje verzetten (of als je de luxe hebt van twee bankjes…), zo op 30º en snel door.

Clapping Push Up

2 x 10 reps 

Pas op dat je nu niet met je snuit op de grond (of het bankje knalt). Als je nog geen normale push ups (dus: vanaf de tenen kan), kan je beter eerst die wat meer oefenen. De Clapping Push Up doe je door je vanuit push up positie goed af te zetten (iemand gaf me ooit eens de tip om je billen wat verder naar achteren te duwen) en je omhoog te drukken. Vervolgens klap je dus voor je lichaam in je handen. Achter je lichaam is voor pro’s (en beiden al helemaal). Handigst is je handen op een verhoging (dus zo’n step) te plaatsen en het vanaf daar te doen.

Superset: Front Raises vs. Side raises

2 x 10 reps (beide oefeningen 10)

Niet heel veel schouders maar wel meteen deze superset. Ik heb nog een andere dag (mijn soort van full body dag) dat ik al dikke schouderoefeningen heb, dus dit is wel voldoende voor mij (bovendien heb ik laatste tijd best wat progressie in mijn schouders en ik wil ook weer niet te hard gaan). Raises vind ik overigens wel echt een heerlijke oefening (in tegenstelling tot presses), dus deze even erdoor knallen! Doe je mee?

Burpees

30 reps for time

You gonna love this.

Ja, grapje.

Dacht je vandaag je benen te ontzien… NO NO. That ain’t the case. Ook hier weer de tijd klokken en zo snel mogelijk (rust waar nodig) 30 burpees doen. I wish you luck!

Hanging dips

2 x max reps

Ben je al helemaal uitgeput? Gaan we nog even die kleine spiertjes aanpakken. Zoveel mogelijk dips maken, hangend. Of eventueel, als je ze nog niet hangend kunt, kan je ze op een bankje doen met je ellebogen naar achter. Zoveel mogelijk herhalingen maken, tot je écht niet meer kan. Dus die ene laatste die je eruit moet persen? Die doe je nog!

Triceps Push Down met V-stang

1 x 10/10/10/10 (dropset)

Je laatste oefening en een dikke dropset. Op hoog tempo gewichten steken tot je armen on fire staan.


MEER WORKOUTS, RECEPTEN, STUKJES PSYCHOLOGIE? VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *