Cake ♡ Tony’s Salted Caramel banana bread

Tony's Salted Caramel banana bread | Freud and Fries

Na een jaar op mijn werk besloot ik maar eens te vertellen dat ik een blog heb. Hoewel mij twee jaar terug – toen ik nog wel eens als bijbaantje in de sportschool stond – werd verteld dat ik best eens wat trotser mocht zijn op mijn eigen domein, kost het me nog altijd moeite om “zomaar” de naam Freud and Fries te laten vallen. Ergens probeer ik dan toch werk en privé (in hoeverre mijn blog dan ook privé is) gescheiden te houden en vind ik het reuze spannend om eigen recepten bij collega’s aan de man te brengen.

Maar sinds ik mijn eerste baksel heb meegenomen, word het steeds normaler om iets in de “Vissenkom” – onze kantine – neer te zetten. Nog wel altijd een beetje stilletjes, tot iemand vraagt “wie heeft dat gemaakt?”, ergens uit angst dat niemand het echt lekker vindt of er op zit te wachten.

Vorige week vrijdag stonden wat collega’s en ik in de trein onderweg naar huis en had ik al aangekondigd dat weekend een Tony Chocolonely cake te maken.

“Monique,” zei een van mijn collega’s, vlak voor ze de trein uitstapte. “Je neemt wel die cake mee naar het werk, hè!”


Cake ♡ Tony's Salted Caramel banana bread
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 12
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Verwarm de oven tot 175ºC.
  2. Prak de bananen en avocado fijn tot een papje (mocht je avocado uit het diepvriesvak gebruik, plaats deze dan 1 à 2 minuten in de magnetron om te ontdooien).
  3. Voeg hieraan de overige ingrediënten toe, behalve de Tony.
  4. Mix alle ingrediënten tot een nat beslag.
  5. Giet het beslag in een cakevorm.
  6. Breek de Tony in stukken en verdeel over het beslag. Druk sommige stukken wat dieper in het beslag en laat andere juist meer erop liggen.
  7. Zet de cakevorm in de oven en bak in ongeveer 60 minuten tot gaar (de cake hoort van binnen nog wat zompig te zijn). Mocht de cake bovenaan wat donker wordt, plaats dan een stuk aluminiumfolie erover om te voorkomen dat het aanbrandt.
  8. Laat de cake volledig afkoelen voordat je deze aansnijdt.
Serving size: 1 Calorieën: 168 Vetten: 6 Koolhydraten: 23 Vezels: 4 Eiwitten: 6
Extra
Totale recept:
Kcal: 2.016; v/k/e/vez: 71g, 272g, 67g, 43g.

VOLG FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!


Uiteraard vind je hier nog meer met Tony Chocolonely…

Tony Chocolonely protein fluff

Karamel zeezout Tony Fluff | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: