Hoewel de koude herfstdagen eraan komen en ik dan eerder snak naar hete soep en andere warme avondmaaltijden, gooi ik er nog even een koude salade tegenaan. Op sommige dagen heb je gewoon wat minder zin om te koken en met deze nourish bowl zit je dan helemaal goed. Je maaltijd is in slechts 15 minuten klaar en is nog enorm voedzaam ook.
Weet jij nu het verschil tussen de verschillende bowls? Zo heb je namelijk de welbekende poké bowl, de buddha bowl en de wellicht wat minder gehoorde nourish bowl. Heb jij ze wel eens gegeten of zelfs gemaakt?
De buddha bowl
De buddha bowl is een kleurrijke verzameling van granen, groenten en een bron van eiwitten, vaak ook met een hartige dressing erover. Het bevat vaak een vegetarische verzameling van eiwitten, zoals tofu, tempeh of bonen.
De poké bowl
Dit is een visgerecht, want de bowl bevat verse vis als main ingredient. Je kan het mixen met andere eiwitbronnen als kip of juist iets vegetarisch (denk hier ook aan tempeh of tofu), maar uiteindelijk is dit geen vegetarische maaltijd. Vaak vormt ook rijst de basis voor de pokébowl.
De nourish bowl
Weer een kleurrijke maaltijd, zoals elke bowl eigenlijk wel is. Het is een verzameling van macro’s en micro’s, dus gezonde vetten, eiwitten en koolhydraten, veel groenten en een basis van groen. Veel regeltjes zijn er niet, ga maar vooral lekker los.
Een buddha bowl is eigenlijk gewoon een vegetarische bowl met heerlijke, verse en voedzame producten, dus ideaal als lunch of (wat uitgebreider) als avondeten.
Wat heb je nodig
40 gram verse spinazie
25 gram bladsla
100 gram groene courgette
100 gram gele courgette
115 gram worteltjes
1 middelgrote tomaat
2 rauwe kastanje champignons
30 gram linzen (uitgelekt)
20 gram zachte geitenkaas
2 gram lijnzaad
Wat moet je doen
Maak de groenten schoon en snijd in stukjes of plakjes (afhankelijk van wat jouw voorkeur heeft natuurlijk).
Nu is het vooral een kwestie van een grote schaal opmaken met alle verschillende ingrediënten. Begin eerst met een basis van sla en spinazie en zorg dat vergelijkbare kleuren wat verder van elkaar af liggen voor een mooier contrast.
Maak af met wat verkruimelde geitenkaas en strooi er wat lijnzaad overheen. Eventueel kan je het geheel nog afmaken met een lekkere dressing*.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: