Je hebt mensen die zelfs een messy cake er geweldig uit kunnen laten zien. Dat je denkt “potverdorie, wat een heerlijke rommelige bedoeling. YUM! Daar lust ik ook wel een stukje (of twee of drie) van.”
Het moge duidelijk zijn dat ik niet over zulk talent beschik.
Desondanks waag ik toch een poging jullie deze ONGELOFELIJK LEKKERE chocoladecake met perzik en amandel aan te praten en daarmee bedoel ik vooral: het maken ervan. Wellicht dat jij me blij kunt maken met wél fantastisch mooie foto’s dus als je je aangesproken voelt om die uitdaging aan te gaan, schroom niet om contact op te nemen.
Perzik-amandel is echt een heerlijke combi die ik helaas nog maar net heb ontdekt (jup, that’s me, always fashionably late, ehh… late in fashion). Er lagen hier nog wat verrimpelde perziken dus het werd hoog tijd om die te verwerken in een gerecht.
Deze chocolade upside-down cake met perzik-amandel combinatie is zowel healthy als heerlijk. Perfect voor een zomerse dag en makkelijk te delen door in kleine stukken te snijden.
Wat heb je nodig
55 gram (1/2 cup) volkoren meel
48 gram (1/3 cup) chocolade havermeel (bijvoorbeeld Instant Oats (My Protein) of Ultra Fine Oats (Body en Fitshop))
Meng de droge ingrediënten (meel tot baking soda) in een grote kom. Meng de natte ingrediënten (banaan tot water) in een aparte kom. Voeg nat toe aan droog en mix tot een geheel.
Bedek een ovenschaal of brownie pan (22 x 14 cm) met bakpapier en spray met non-stick spray.
Was en snijd de perziken in stukjes. Verdeel met de amandelen over de ovenschaal/brownie pan. Schep hierover het cake beslag.
Plaats in de oven op 170ºC voor 23 minuten of tot een prikker redelijk schoon eruit komt (de cake mag iets vochtig zijn aan de binnenkant maar wel stabiel). Laat volledig afkoelen alvorens om te keren. Doe dit uiteraard voorzichtig!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: