Cake ♡ Healthy perzik-amandel chocolade cake

Healthy perzik-amandel chocolade cake | Freud and Fries

Je hebt mensen die zelfs een messy cake er geweldig uit kunnen laten zien. Dat je denkt “potverdorie, wat een heerlijke rommelige bedoeling. YUM! Daar lust ik ook wel een stukje (of twee of drie) van.”

Het moge duidelijk zijn dat ik niet over zulk talent beschik.

Desondanks waag ik toch een poging jullie deze ONGELOFELIJK LEKKERE chocoladecake met perzik en amandel aan te praten en daarmee bedoel ik vooral: het maken ervan. Wellicht dat jij me blij kunt maken met wél fantastisch mooie foto’s dus als je je aangesproken voelt om die uitdaging aan te gaan, schroom niet om contact op te nemen.

Perzik-amandel is echt een heerlijke combi die ik helaas nog maar net heb ontdekt (jup, that’s me, always fashionably late, ehh… late in fashion). Er lagen hier nog wat verrimpelde perziken dus het werd hoog tijd om die te verwerken in een gerecht.

And saving best for last:

Healthy perzik-amandel chocolade cake | Freud and Fries

Ja, I knoooooow. Ugly.


Healthy perzik-amandel chocolade cake
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 18
Deze chocolade upside-down cake met perzik-amandel combinatie is zowel healthy als heerlijk. Perfect voor een zomerse dag en makkelijk te delen door in kleine stukken te snijden.
Wat heb je nodig
  • 55 gram (1/2 cup) volkoren meel
  • 48 gram (1/3 cup) chocolade havermeel (bijvoorbeeld Instant Oats (My Protein) of Ultra Fine Oats (Body en Fitshop))
  • 35 gram (5 el) cacao poeder
  • ½ tl Keltisch Zeezout
  • ½ tl baking soda
  • 80 gram (1 stuk) rijpe banaan
  • 65 gram (1/4 cup) volle yoghurt
  • 40 gram (2 el) maple syrup
  • 105 ml water
  • 20 gram perzik (of meer)
  • 25 gram amandelen bruin (of meer)
Wat moet je doen
  1. Meng de droge ingrediënten (meel tot baking soda) in een grote kom. Meng de natte ingrediënten (banaan tot water) in een aparte kom. Voeg nat toe aan droog en mix tot een geheel.
  2. Bedek een ovenschaal of brownie pan (22 x 14 cm) met bakpapier en spray met non-stick spray.
  3. Was en snijd de perziken in stukjes. Verdeel met de amandelen over de ovenschaal/brownie pan. Schep hierover het cake beslag.
  4. Plaats in de oven op 170ºC voor 23 minuten of tot een prikker redelijk schoon eruit komt (de cake mag iets vochtig zijn aan de binnenkant maar wel stabiel). Laat volledig afkoelen alvorens om te keren. Doe dit uiteraard voorzichtig!
  5. Snijd in 18 vierkantjes.
Serving size: 1 Calorieën: 51 Vetten: 2 Koolhydraten: 7 Eiwitten: 2
Extra
Cal: 909; v/k/e: 28g, 129g, 27g.

Cake (zonder perzik en amandel):
Cal: 755; v/k/e: 15g, 125g, 22g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Nog meer van dat lekkers…

Snickers ballen

Gevulde dadels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: