“Mag ik iets vragen?” Doe je nu al, Monique. “Ja hoor.”
“Weet je misschien waar de Magioni pizza’s liggen?”
“Zijn het diepvriespizza’s of verse?” Als ik dat wist had ik ‘m waarschijnlijk al gevonden.
“Ik heb geen idee. Ik weet alleen dat ze gemaakt zijn met groenten.”
“Weet je wel waar de pizza’s liggen?”
“Nee, daarom vraag ik het ook.” Oh wacht, snuggere. Hij bedoelt gewoon überhaupt waar de pizza’s liggen. Nu lijk ik echt een Domme Doos.
“Ja, ik weet wel waar de pizza’s liggen. Ik bedoel, ik weet alleen niet waar die Magioni pizza’s liggen.”
Niet bij de diepvriespizza’s in ieder geval. Ook niet bij de verse, lijkt het. Drie keer de winkel doorkruist, uiteindelijk getipt door een collega dat de Magioni pizzabodems bij de verse liggen en ja, daar blijken ze inderdaad te liggen. Tot zover mijn quest naar een niet-zelfgemaakte bloemkoolpizza. Ik had ook graag de bietenvariant geprobeerd, maar die was niet te vinden.
Mijn review
Ik vind de bodem erg lekker. Gewoon basic, geen rare smaakjes. Als een wat dikkere normale pizza, alleen dan wat “gezonder” (lees: calorie- en koolhydraatarmer en groenten toegevoegd). Nog steeds ben ik enorm benieuwd naar de bietenpizza en hopelijk komt er ook eens een pompoen-versie.
55 gram tomatenpasta (uit zo'n blikje - dat was wat ik eruit haalde, je kunt hem ook helemaal leeg maken natuurlijk)
50 gram cherrytomaatjes, in partjes
75 gram courgette, in halve plakjes
25 gram rode ui, in ringen
40 gram smeerbare geitenkaas (ik gebruikte die van Bettine)
1 plakje kipfilet (of meer natuurlijk)
Een handje rucola
Wat moet je doen
Verwarm de oven op 220ºC.
Men neme een Magioni pizza. Snijd de cherrytomaatjes in partjes, de courgette in plakjes en weer door de helft en de rode ui in ringen (zoals hierboven al aangegeven).
Besmeer de pizza met de tomatenpasta en beleg met de groenten.
Kwak er vervolgens de geitenkaas overheen en scheur de kipfilet in kleine stukjes en verdeel ook over de pizza.
Bak, zoals op de verpakking aangegeven, de pizza op 220ºC in de oven voor zo'n 8-12 (bij mij was 11 perfect) minuten.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: