Monique Op Maandag #19 ♡ Shopaholic much?

Mijn “Monique Op Maandag” begin ik vaak met het scrollen door mijn Instagram. “Aah, wat heb ik ook alweer allemaal gedaan afgelopen week?” Je kent vast de uitspraak “een geheugen als een vergiet” wel.

Bij mij is het meer een emmer met gaten.

Grapje natuurlijk. Maar mijn dagen lijken soms wel zo hard voorbij te vliegen dat ik nauwelijks besef wat ik eigenlijk gedaan heb. Dat is overigens een grote valkuil voor me, want dat betekent dat ik ook een beetje aan mezelf voorbij ga. Niet dat ik niet geniet. Dat ook weer niet.

Stiekem is dit hele “Monique Op Maandag” waarbij ik een recap geef van mijn week met name voor mezelf een essentieel onderdeel. Dat ik maar niet vergeet wat ik ook alweer allemaal heb gedaan. Over een jaar ga ik hier heel blij mee zijn.

Maandag • Basic Fit

Tweede sportschool erbij.

Monique Op Maandag #19 ♡ Shopaholic much? | Freud and Fries

Hoewel ik echt heel graag naar Wijchen ga, is het niet altijd haalbaar na mijn werk om nog acht kilometer naar de gym te fietsen, te sporten en dan nog acht kilometer terug. Dus ben ik de afgelopen tijd op zoek gegaan naar een nieuwe gymspot. En het is geworden… de Basic Fit. Ik had het verre van verwacht, maar ik ben echt heel blij (behalve met die zwoele opmerkingen van de mannetjes daar).

Dus… meer gymselfies op nieuwe plaatsen, heuj! Nog wel gehaast want ik heb me nog niet mijn fotospot toegeëigend.

Dinsdag • Foodporn (en Waaghappen bij De Waagh)

Mocht je gevoelig zijn voor foodporn, kijk dan nu even weg.

Monique Op Maandag #19 ♡ Shopaholic much? | Freud and Fries

Want OH EM GEE, jongens, dit is zo GOED! Deze combinatie van pindakaas en appelstroop (nee, niet de Peanut Butter Jelly die we al kenden) is echt GOD-DE-LIJK! Ik had echt een flinke craving (en een terugkerende ook nog) en daar heb ik echt heel veel gehoor aan gegeven.

Monique Op Maandag #19 ♡ Shopaholic much? | Freud and Fries

Op dinsdag, na de wekelijkse cursus in Arnhem, had ik met een vriendinnetje afgesproken te gaan eten in Nijmegen. Aangezien ik vrijwel nooit ga uiteten, liet ik de keuze geheel aan haar over. We besloten naar de Grote Markt te gaan om te waaghappen – een voor mij geheel nieuw fenomeen. Bij De Waagh kun je dagelijks, naast het gewone menu, ervoor kiezen om voor het goedkopere waaghappen te gaan: een vis-, vlees- en vega-maaltijd voor 8-9 euro waarbij je enkel de keuze hebt uit die drie. Je krijgt wel te horen wat elke maaltijd zal bevatten, maar that’s it.

Die dag was er de keuze tussen een groentenquice, een runderburger en heilbot. Het zal niet moeilijk te raden zijn waar ik voor gegaan ben.

Woensdag • Netflix & chill

Je kunt gerust stellen dat ik een laatbloeier ben. Waar iedereen al weken, maanden, ehhh… jaren NETFLIX & CHILL roept, lees ik voor het slapengaan een boek mijn Instagramfeed. Maar no longer, ik ben toch over de streep en heb Netflix “aangeschaft”. Ik zit nog wel in de eerste-maand-gratis-fase, maar de intentie is al wel om dat door te zetten in de-tweede-maand-kost-wel-geld.

De serie? Orange is the new black.

Donderdag • A goodbye

Monique Op Maandag #19 ♡ Shopaholic much? | Freud and Fries

Op donderdag nam ik afscheid bij mijn oude werkplek. Lieve woorden van collega’s en de teamleider en een mooie bos bloemen (die, ja, nog steeds leeft, en ja, op de kast heeft gestaan).

Ik besloot die avond mezelf aan wat exposure te onderwerpen door niet te gaan sporten na wel een eetbui (wat ik normaal zou doen als toch een soort compensatiegedrag) en maakte er een avondje Netflix van. Beviel prima, al was het natuurlijk niet de meest ontspannen avond en ik beschouw het dan ook als een winst dat ik het gedaan (en overleefd) heb!

Lees ook dit stukje over obsessief sporten (ofwel: hoe NIET)!

Vrijdag • VGCt

Op vrijdag was ik zoals elke week weer bij de VGCt-cursus, deze keer ging het over registratieopdrachten.

Zaterdag • De Shopaholic

Monique Op Maandag #19 ♡ Shopaholic much? | Freud and Fries

Deze week stroomden vanuit alle hoeken pakketjes naar mijn huis, alleen was ik niet thuis. Van Jogha belandde een pakketje bij nader-te-bepalen-buren (want het nummer dat door DHL was genoteerd bleek niet het nummer waarop mijn pakket was geleverd), van Zalando (Nike) belandde een pakket bij de DA in de buurt, van Body en Fit belandde een pakket bij mijn buurjongen en dan zijn er nog verschillende pakketjes die ik volgende week mag gaan ophalen.

In ieder geval ben ik een enorm blij ei want NIEUWE SPORTKLEDING, NIEUWE SCHOENEN. Happy girl over here! Wat vinden jullie? En moet ik nu mijn “favoriete leggings” weer aanpassen?!

Monique Op Maandag #19 ♡ Shopaholic much? | Freud and Fries

Zondag • Nieuw voedingsschema

Gisteren stuurde Zwier (van Health Advies Breda) me weer mijn nieuwe voedingsschema toe, waar ik echt enorm veel zin in heb. Een combinatie tussen Nutrient Timing (daarover snel meer) en Carb Cycling. Ik heb echt een leuk idee (I hope) in mijn hoofd voor een food diary (alleen heb ik vrijwel geen tijd en wil ik de foto’s thuis kunnen maken, dusssss wordt waarschijnlijk een weekend), dus wellicht binnenkort hierover eens maar!

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *