Monique Op Maandag #31 ♡ Hotspots in Funchal

Monique Op Maandag #31 ♡ Hotspots in Funchal | Freud and Fries

Na de hotspots in Machico, waarover je vorige week kon lezen (check de hotspots in Machico hier!) komt nu het laatste deel: de hotspots van Funchal. Hier verbleef ik de laatste weken van mijn reis alleen naar Madeira. Lees je mee?

Chillen ♡ Jardim Municipal

Monique Op Maandag #31 ♡ Hotspots in Funchal | Freud and Fries

Omgeven door bloemen, bomen uit Afrika en zittend in de zon, kom je hier helemaal tot rust. Mensen kijken die bomen kijken, een muziekje aan, een ijsje op het terras of met een boekje op de bank rondom een soort kiosk/podium. Ik heb hier zelf meerdere uren gespendeerd en eindelijk mijn eerste kleurtje opgedaan op Madeira.

Hamburgueria do Mercado

Monique Op Maandag #31 ♡ Hotspots in Funchal | Freud and Fries

De eerste avond uiteten heb ik gedaan met The Rooster en French fries on the side bij Hamburgueria do Mercado aan Rua da Carreira, aan een zijstraatje van Jardim Municipal. Een broodje op een plank met onder andere een kipburger en gepocheerd eitje. Bij je burger krijg je altijd drie sauzen en een hele pot vol servetten (die je nodig hebt, als je net zoals ik ongegeneerd met je handen eet – zoals je een burger ook hóórt te eten).

Trainen ♡ Big Body Gym

Wil je graag trainen in Funchal? Dan raad ik de Big Body Gym (Rua da Carne Azeda) aan. Voor slechts vijf euro kan je hier aan de gewichten hangen en het is echt zo’n hardcore gym met Olympische gewichten en “oud ijzer”; niet je typische welness center. Wanneer je niet zo gewend bent om tussen de gewichten (en kerels) te staan, kan dit wat ongemakkelijk voelen, maar ik moet erbij zeggen dat de mensen enorm vriendelijk en behulpzaam zijn. De eigenaar kwam meehelpen bij het klaarmaken van de stang (en niet alleen omdat ik een meisje ben, dit deed hij ook bij anderen), vulde mijn fles water en ik kreeg magnesium mee voor mijn Deadlifts. Op maandag-, woensdag- en vrijdagavond wordt er van 17.30 tot 18.30 (dacht ik, kan ook een uur later zijn) Taekwondo gegeven.

Cuban food ♡ MadCuba

Monique Op Maandag #31 ♡ Hotspots in Funchal | Freud and Fries

Mijn laatste avond ben ik op zoek gegaan naar dit kleine tentje. Ik ben er bijna twee keer aan voorbij gelopen omdat het in een zijstraatje/gangetje (Rua da Cooperativa Agricola) zit van een pleintje. Op de muur bij het gangetje staan verschillende borden die wijzen naar de kleine tentjes die erachter liggen. MadCuba ligt het eerste aan de rechterkant. Je wordt er bediend door een man (spreekt geen Engels) en zijn dochter (zij wel) en er staan drie gerechten op het menu (zowel voor lunch als dinner): kip, varken en rund. Ik ben gegaan voor de Creoolse kip met bonen, rijst en zelfgemaakte chips. Echt een aanrader!


Verder heb ik in deze omgeving ook nog twee wandeltochten gemaakt. De eerste dag werd ik van Machico gebracht naar Camacha waar ik een wandeling richting Monte maakte. Ik ben echter nooit in Monte aangekomen omdat ik de weg kwijtraakte en het enorm mistig was (uiteindelijk van Romeiros naar Funchal gelopen). De tweede dag liep ik Boa Morte naar Cabo Girão in de volle regen en met onweer. Omdat ik op deze twee dagen weinig uitzicht heb gehad en weinig heb kunnen zien, kan ik hier niet veel over zeggen helaas.

Vergeet ook niet de andere twee posts over Madeira te lezen en wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten en nog veel meer? VOLG DAN FREUD AND FRIES OP FACEBOOK EN INSTAGRAM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *