Personal Body Plan ♡ Week 13

Mijn Personal Body Plan | Freud and Fries

Afgelopen week stond in het thema van een nieuw begin. Niet alleen vanwege het nieuwe jaar en de goede voornemens die daarmee gepaard gaan of de mensen die opeens weer een weg zochten naar de gym, maar omdat ik me wilde loskoppelen van bepaalde oude gewoontes die opnieuw de kop opstaken. Had niets te maken met de nieuwjaars-goede voornemens (daar doe ik niet aan) en ook niet met schuldgevoelens omtrent het kerstdiner (ik had juist heerlijk genoten). Desondanks was ik wel in oude valkuilen getrapt.

Zie je wel.
Daar kom je dus nooit vanaf.
Ik ben nog geen millimeter vooruitgekomen.
Altijd weer hetzelfde verhaal.
Ik blijf gewoon altijd vastzitten.
Gedoemd om te mislukken, dat is het.

Zomaar een random greep uit mijn gedachten. Dat wil zeggen: een week geleden. Bizar hoe zulke dingen kunnen omslaan. Of juist niet?

Mijn valkuilen uit het verleden – ze voelen als zwakke plekken waar ik me telkens weer tegenaan stoot. Het lijken steeds weer terugkerende gebeurtenissen. Iets waaraan ik niet kan ontsnappen. Het lijkt zo verdacht veel op hoe het was; hoe kan ik dan ooit vooruit zijn gegaan? Ken je dat gevoel, dat het leek alsof je zo’n mooie stappen maakte maar opeens was je “terug bij af.” Alles voor niets geweest. Of toch wel? Het mag misschien wel lijken alsof je weer helemaal opnieuw mag beginnen (wat vanzelfsprekend leidt tot wanhoop want hallooooo, opnieuw beginnen? Al die moeite voor niets?), dat is niet zo. Sterker nog, je hebt geleerd, bent gegroeid: je herkende de valkuil die je voorheen misschien niet eens zóu herkennen. Waar je eerder enkel dacht: “shit, dit overkomt me,” weet je nu dat je het al eerder hebt meegemaakt. Dat je de oplossing nog niet weet en dat je het niet volledig uit de weg kan gaan, dat is oké. Wie weet is dat de volgende stap.

Misschien zet je inderdaad even twee stappen terug. Maar vergeet niet dat je er eerder al acht vooruit hebt gezet. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te zien dat je dan nog steeds vooruitgang boekt, al zijn wij mensen gewoon om dat negatieve nog maar eens extra uit te vergroten.

ELK moment is een nieuwe kans. ELK moment kun je van start gaan. Er zijn 365 (of zelfs 366 dit jaar) dagen om aan te grijpen als een nieuwe kans. En 24 uur in elke dag. En elke minuut, elke seconde als je wilt. Het is nooit te laat.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *