Taart als ontbijt is voor mij geen onbekend gebruik. Ja, ik zal eerlijk zijn, er waren tijden dat ik mezelf als eerste maaltijd van de dag een punt (of twee, drie) voorschotelde van appelgebak of zelf-(lees: door mama )gemaakte kwarktaart. Met mijn ogen gericht op de televisie gezeten aan een uitklaptafel waar nog enkele verdwaalde kruimels lagen, die de nacht ervoor over het hoofd was gezien door mijn niet-meer-helemaal-nuchtere mama. Ja, mijn ouders zijn het type mensen dat na een feest – al is het midden in de nacht – nog even de hele kamer van kant maken (het stofzuigen daargelaten) zodat je de volgende dag bijna zou vergeten dat er ooit een verjaardagsfeest was geweest. Het moge duidelijk zijn dat daarom mijn eigen huis altijd zo’n opgeruimde bende is, al weet ik nu even niet of ik de nadruk moet leggen op opgeruimd of bende.
Eigenlijk was het een soort post-party-ochtendritueel, dat taart eten als ontbijt. Een heerlijke nostalgie – datgene doen wat eigenlijk normaal gesproken niet geoorloofd was.
Zoals koekjes eten als ontbijt. Wie doet dat nou? We willen het allemaal toch? maar houden ons elke ochtend weer braaf in en pakken ons schaaltje havermout, yoghurt of die oude, vertrouwde boterham. Maar eigenlijk wil je het? Je wilt het en je weet het. Of ik weet het.
En vandaag heb ik de oplossing voor je – geloof het of niet – want vandaag nemen we een koek als ontbijt. Een heuse overnight breakfast cookie, of zoals wij Nederlands dan zeggen, een heuse overnight ontbijtkoek. Niet te verwarren met peperkoek.
Verwarm de appel in de magnetron (ongeveer 1 minuut) tot je het makkelijk kunt pureren. Doe de zacht geworden appel met de courgette in een kleine keukenmachine en maal fijn.
Doe nu alle ingrediënten samen in een schaaltje en meng goed.
Verspreid het beslag over een ondiep bord en maak eventueel af met toppings (kan ook de volgende dag).
Laat een nacht lang in de koelkast staan en enjoy in de ochtend!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Momenteel mijn favoriete ontbijt! Heerlijk!
Wat leuk om te horen, Lisa, dank je wel!