Crunchy bar pies

crunchy-bar-pies-freud-and-fries-1

Ik heb vrij weinig met het dorp waar ik vandaan kom. Waar ik niet geboren maar wel getogen ben. Toch heb ik er in de plaatselijke stamkroeg gestaan en serveerde ik op feestjes gebak en hapjes. Ik was dat meisje naar wie iedereen uitkeek omdat ze altijd het lekkers bracht. Een dienblad gevuld met Bossche bollen, mochapunten en slagroomtoeven. Je kon vaak wel raden wat mensen zouden pakken.

Elk feestje was er wel een of andere gast bij die lachend het vruchtengebakje pakte onder het mom van “het bevat fruit dus dan is het gezond, toch?”

Jup. Hartstikke gezond. Schiet nou maar op.

Ik glimlachte pijnlijk, zoals je dat altijd doet wanneer je voor de honderdste keer dezelfde grap hoort maar wel semi-vriendelijk wilt overkomen, want hey, het zijn toch je klanten.

Zou ik ze echter deze taartjes hebben voorgezet dan hadden ze waarschijnlijk helemaal niet over gezond gesproken, met die lekkere brokken chocolade erop. En toch is er echt helemaal niets mis met deze gebakjes (maar laten we eerlijk zijn: is er ooit iets mis met taartjes?), dus het wordt misschien tijd dat jij ze ook eens serveert!

Crunchy bar pies
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Wat heb je nodig
Taartbodem
Vulling
  • 250 gram Skyr (bijvoorbeeld de goedkope versie van de Lidl)
  • 15 gram whey (smaak naar keuze, ik gebruikte vanille Whey Perfection)
Topping
Wat moet je doen
  1. Verwarm de oven tot 200ºC en zet vier kleine bakvormpjes klaar.
  2. Mix alle ingrediënten tot een stevige deegbal.
  3. Verdeel het deeg in vieren en rol elke bal tot een plat stuk deeg. Plaats dit over de bakvormpjes.
  4. Doe de bakvormpjes in de oven, 6 minuten en laat volledig afkoelen.
  5. Mix ondertussen de Skyr en whey tot een glad geheel.
  6. Vul elk taartbodempje met het extra eiwitrijke Skyrmengsel.
  7. Hak de Smart bar in stukken en top elk taartje hiermee.
Serving size: 1 Calorieën: 347 Vetten: 8.8 Koolhydraten: 43.3 Vezels: 2.3 Eiwitten: 22
Extra
Totale recept, inclusief bar:
Cal: 1.388; v/k/e/vez: 35g, 173g, 88g, 9g.

VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: