Hartig ♡ Gevulde courgetterolletjes

Gevulde courgetterolletjes| Freud and Fries

Toen ik nog in de Verenigde Staten studeerde (inmiddels alweer zo’n zes jaar geleden dat ik vertrok!) kookte ik meestal zelf. Ik woonde immers in een dormitory met keuken, dus dat kon prima. Echter, heel af en toe ging ik ook naar de Food Court, waar elke dag weer veel van hetzelfde maar dan net even anders lag. In principe niets mis mee, al werd er ook veel pizza geserveerd (niks mis met pizza, maar om dat nu elke dag te eten…). Een hoek waar ik altijd terug kwam was de saladebar. Bij de saladebar had je altijd wel gegrilde aubergine en courgette liggen. En daar ben ik gek op.

Misschien kan ik courgette wel rekenen tot een van mijn favoriete groenten. Elk jaar in de zomer komt mijn moeder weer met een hele lading aanzetten en ik zeg altijd weer “bring it on!” (al zeg ik niet dát tegen mijn moeder, want dan zou ze me verward aankijken). Anyway, ik kan nooit genoeg courgettes hebben. Meestal eet ik ze rauw – nee, niet zo uit het knuistje – met een dipje. Courgette met hummus, yum! Courgette met chilisaus, yum! Courgette met geitenkaas, yum!

Hoe zou jij je courgette het liefst combineren? (ervan uitgaand dat je het lust)

Gegrilde courgettes zijn nog beter dan rauwe courgettes. Maar eerlijk gezegd ben ik behoorlijk lui als het op eten aankomt – of kan dat in ieder geval zijn – dus vaak kom ik er niet aan. Gelukkig doe ik voor hier nog wel eens moeite, dus dan krijg je zo’n heerlijke creaties als deze. Eigenlijk ook wel weer makkelijk te maken, een lekkere en gezonde snack en ook nog eens een goed hapje voor op tafel.

Hartig ♡ Gevulde courgetterolletjes
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
 • 1 courgette
 • 50 gram geitenkaas
 • 15 ml water
 • 75 gram kikkererwten
 • ⅛ tl dille
 • Snufje peper
 • Snufje zout
Wat moet je doen
 1. Verwarm een grillpan of grill tot heet.
 2. Snijd de courgette in de lengte in dikkere plakken (zo’n 0,5 cm).
 3. Grill de courgette kort aan beide kanten zodat er een grillstreep zichtbaar is.
 4. Maak ondertussen de vulling klaar door de geitenkaas met water te malen in een kleine keukenmachine.
 5. Voeg de overige ingrediënten toe en maal nog enkele keren kort, zodat de kikkererwten nog wel enigszins vorm blijven houden.
 6. Leg de courgette op een schone ondergrond en beleg elke plak courgette met een volle theelepel vulling en rol naar binnen op.
Serving size: 1 Calorieën: 264 Vetten: 13 Koolhydraten: 23 Vezels: 8 Eiwitten: 17
Extra
Totale recept:
Kcal: 264; v/k/e/vez: 13g, 23g, 17g, 8g.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: