Personal Body Plan ♡ Week 11

Mijn Personal Body Plan | Freud and Fries

Actief herstel.

Ik weet niet of ik het nou wel of niet graag doe. Van de ene kant is het altijd beter dan rust (iets waar ik echt vreselijk slecht in ben en eerlijk waar, mijn rustdagen plan ik meestal op de dagen dat ik gewoonweg geen tijd heb om een training te doen – dus of het echt rust is?). Van de andere kant moet ik me altijd naar buiten sleuren op die dagen. Want de grote vraag is: wat doe je als actief herstel?

Mij zul je in ieder geval niet op een cardio-apparaat zien in de sportschool. Een halfuur? Daarvoor fiets ik dus al niet naar de gym toe. Een uur? Hoe kom ik in godsnaam mijn tijd door dan? Vroeger legde ik een boek op mijn hometrainer, dan ging ik een uurtje studeren op mijn fiets.

Vroeger kon ik ook zo anderhalf uur gaan wandelen met een goed boek. Verdween ik tussen de weilanden, toen ik nog thuis woonde. Soms zelfs op hakken – geen idee waarom ik dat deed. In ieder geval was ik “het meisje met het boek” in onze buurt. Gekke Harrie, ja dat was ik misschien wel. Maar ik vond het heerlijk, joh, lekker anderhalf uur naar buiten, frisse neus halen en drie hoofdstukken verder. Soms las ik ook hardop. Voor de koeien en paarden in de wei, misschien. War and Peace heb ik gewoon uitgelezen tijdens een wandeling. Hetzelfde geldt voor London.

Hardlopen geeft me een euforisch gevoel, maar wel alleen als het erop zit. Ja, sinds ik Harry Potter luister (want hardlopen met een boek is toch wat teveel van het goede), is het lopen wat verleidelijker, maar zeker met dit weer (alhoewel dit weer eigenlijk dikke prima is) kan ik me er toch wat moeilijk toe zetten. Ik ga nog altijd liever naar de gym.

Sinds enkele weken heb ik echter wel twee leuke opties. Het ene is Kickfit in mijn sportschool. Een uurtje boksen en schoppen en tussendoor nog wat conditionele oefeningen. Beetje squat jumps maken en een aantal push ups erna. Het andere is squashen. Squashen vind ik behoorlijk tof; ik heb het vroeger wel eens gedaan en er ligt dus ook een squash-racket bij mij thuis. Squashen vind ik heerlijk. Squashen is geen moeten.

❝Ik moet weer sporten.

Ik hoor het anderen zeggen, erover klagen, en ik denk dan: “nee joh.” Het is geen moeten en het zou geen moeten moeten zijn. Het is een willen. Omdat je zo’n zin hebt, omdat je niet kunt wachten, omdat je niets liever doet. Maar dat hoeft voor jou geen krachttraining te zijn. Het hoeft voor jou geen squashen te zijn, geen Kickfit, geen hardlopen, geen wandelen. Het kan zoveel zijn. Elke vorm van (actieve) beweging. Misschien een teamsport, een danssport; voor mijn part is het paardrijden.

Ga het gewoon uitproberen en ontdek wat nou echt jouw ding is. Ontdek jouw passie. En opeens is dat hele moeten geen moeten meer maar sta je te springen omdat je nou echt wil.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *