Review ♡ Bodystore’s Producten

Review- Bodystore | Freud and Fries

Tot een jaar geleden had ik nog nooit gehoord van eiwitpoeders. Yoghurt, kip en eieren, dat at ik wel, maar mijn eiwitten uit poeder halen klonk vooral als de voedselpillen bij de Jetsons. Noem het onnozel, maar ik was er dan ook van overtuigd dat er maar een paar eiwitshops bestonden om mij, toen ik het eenmaal ging gebruiken, van whey en caseïne konden voorzien.

Tot ik een tijd geleden werd benaderd door een bedrijfje uit de omgeving van Rotterdam met de vraag of ik wat van hun producten zou willen testen. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

Bodystore. Even iets over de webshop zelf: met de hulp van vrienden en de ambitie om meer aan te bieden dan enkel een product, werd in 2002 een website gebouwd waar naast het eigen huismerk ook internationale merken worden aangeboden als Olimp Sport Nutrition en NOW Foods. Zelf kreeg ik van hen drie eiwitproducten toegestuurd: whey eiwit, whey isolaat en casein protein, allen van eigen merk.

Naast hun producten biedt Bodystore een bibliotheek met informatie over bijvoorbeeld soorten eiwitten, manieren (en receptideeën) om aan te komen of af te vallen en een grote verzameling met uitleg van krachtoefeningen, inclusief focus (wat volgens mij vaak wordt overgeslagen maar wat wel een goed aandachtspunt is voor de meeste mensen) op de ademhaling.

Maar laten we eens kijken wat Bodystore me meegaf om te testen.

Whey eiwit

Ik kreeg enkele proefzakjes in huis met onder andere de smaken aardbei, chocolade en kokosnoot (daarnaast hebben ze nog verschillende andere smaken als cappuccino, cookie and cream en vanille bosvruchten). ✔ Smaak? Ik heb de kokossmaak geprobeerd en deze was lekker. Het is een redelijk zoete smaak (en ik ben een behoorlijke zoetekauw) en misschien dat het voor de kokosliefhebber iets te weinig naar kokos smaakt. Zelf bleef ik wel telkens weer een beetje proeven, dus pluspunt! ✔ Textuur?De poeder lost goed op met water en is makkelijk weg te drinken. ✔ Macro’s? Per 30 gram 116 kcal, 23,5 gram eiwit, 1,8 gram koolhydraten en 1,7 gram vetten.

Whey isolaat

Isolaat heb ik zelf nog nooit eerder gehad maar staat bekend als de meest zuivere eiwitpoeder die razendsnel wordt opgenomen. ✔ Smaak? Banaan. Ik vind de smaak prettig, geen nare nasmaak en licht zoet. ✔ Textuur? Ook deze poeder lost goed op en is makkelijk weg te drinken. ✔ Macro’s? De macro’s beloven wel wat. Per dosering (30 gram) bevat het 27,15 gram eiwit, slechts 0,29 gram koolhydraten en vrijwel geen vetten (0,12 gram). Opvallend is wel dat aangegeven staat dat dit een gemiddelde is en af kan wijken bij smaken. Het label weergeeft dus eigenlijk niet de macro’s van DAT product en dat mis ik dan wel een beetje.

Casein protein

Wanneer ik de vraag krijg welke producten ik graag zou willen reviewen roep ik altijd direct: “caseïne!” Alleen maar een excuus (not that I need any) om protein fluff te maken. ✔ Smaak? Chocolade. Deze doet me denken aan een beker Chocomel wanneer ik ‘m in een shake gooi (vind ik lekker). ✔ Textuur? Ik heb geprobeerd met de caseïne protein fluff te maken. Tot mijn hele grote spijt is dat niet gelukt. Mogelijk maakt het verschil dat het hier niet gaat om Micellar Casein maar over een calcium caseinaat. Calcium caseinaat heeft eenzelfde functie als whey: snelle opname. Ik weet niet of het zo werkt maar misschien dat het daardoor ook niet de functie heeft van Micellar Casein om de luchtige protein fluff te maken. ✔ Macro’s? De pot weergeeft (net als bij Whey isolaat) alleen de basisvoedingswaarde: 121,30 kcal, 26 gram eiwitten, 1,4 gram koolhydraten, 1,3 gram vetten.

De ambitie om meer aan te bieden dan enkel een product vind ik een erg mooie, en zeker voor beginnende (maar vaak ook al verder gevorderde) sporters is het interessant om eens een kijkje te nemen in de bibliotheek. Daarnaast zijn er een zogenaamde body coaches actief die vragen beantwoorden en tips geven, wat een leuke toegevoegde waarde is.

WIL JE MEER REVIEWS? LAAT HET ME WETEN! EN WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *