Oké. I know, I know. Het is inmiddels al half september en dan kom ik nú met mijn back to school/work inspiratie aanzetten. Beetje laat, Monique.
Maar nee, wacht. Hear me out. Want, ik weet niet wat jij, maar ík moest best weer even wennen aan de nieuwe oude routine. Van opstaan-wanneer-ik-wil (lees: wanneer de katten honger krijgen horen dat ik wakker ben) naar opstaan midden in een droom om vijf uur. Ik klaag niet – ik ben best een ochtendmens – maar het is wel even inkomen hoor. Iedere werkdag weer de trein in – en gelukkig heb ik maar drie werkdagen momenteel – en naar het midden des lands, het kostte wel even tijd om te wennen. En ik kan me zo voorstellen dat ik niet de enige ben die weer in het oude ritme moest komen.
Dus het was met een goed doordachte reden dat ik pas nu kom aanzetten met deze lunchbox inspiratie. Nu we de eerste paar weken achter de rug hebben en we weer in ons oude patroon zitten, wordt het tijd to shake things up a bit.
Want, ik snap je maar al te goed. Je wilt niet elke dag weer die boterham met boter en kaas. Je wilt niet elke dag een cracker besmeerd met Milner 30+. Je wilt iets nieuws en spannends en je wilt dat je collega’s uitroepen: “oh, wat heb jij voor iets lekkers!” Ja, ik wist het wel.
Dus leg die boterhammen maar weer terug in de vriezer, die bewaar je voor het ontbijt met je schoonouders. Het is tijd voor fleur en kleur. Om te beginnen natuurlijk deze lunchboxjes die ik bij de HEMA, waar je (lees: ik) mij al helemaal blij mee maakt. Het leuke is bovendien dat je je collega’s natuurlijk verwachen dat je “ice cream” en “sushiiii” hebt meegenomen, maar het vervolgens een zelfgemaakte dip met tortilla chips blijkt te zijn. Niets mis mee, overigens, helemaal niets mis mee.
Sterker nog, dat is nu iets wat mij helemaal gelukkig maakt. Ik ben niet van de boterhammen – dat zei ik al -, en dat is vooral omdat ze zo verdwenen zijn. Hap, slik, weg. Doe mij maar een hoop groentes en chippies die ik in mijn zelfgemaakte dippies kan stoppen en waar ik dan in ieder geval een kwartiertje zoet ben.
Waar je me ook blij mee kan maken is een enorme salade. Ik eet het stiekem toch te weinig, want het voelt altijd als veel werk. Maar als ik mezelf dan eenmaal toch over de drempel trek, blijkt het reuze mee te vallen. Deze voedzame en gevarieerde rainbow mason jar schud je zo op een bord en maak je bij voorkeur af met een zelfgemaakt sausje. Wat zou jij eroverheen doen?
De vakantie is weer voorbij, dus de lunchboxjes worden gevuld. De een neemt een boterham, de ander is op zoek naar iets originelers. Met deze lunchboxjes en rainbow mason jar kom je in ieder geval goed voor de dag.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: