Zoete snack ♡ Rainbow fruit kabobs

Rainbow fruit kabobs | Freud and Fries

Er zijn avonden dat ik hevige zoete cravings heb. Dat ik kasten opentrek en nog even in mijn koelkast gluur, maar tot mijn grote spijt ontdek dat ik niets meer in huis heb. Het weekend staat voor de deur en ik met mijn goede voornemens probeer mijn boodschappen weer eens tot het laatste moment uit te stellen. Bovendien is het nog eens na negenen, dus de winkels zijn nu gesloten. Zit je dan, met je wilde verlangens.

Naar chocolade? Naar zoete drop? Naar Ben & Jerry’s?

Nee.

Gek genoeg niet. Ik heb cravings naar fruit. Een enorme schaal met vers fruit, het liefst minstens vijf verschillende soorten (want ik houd nu eenmaal van variatie). Call me crazy, call me a health freak, maar mijn hartje gaat nu eenmaal sneller kloppen van een enorme lading fruit. Waarmee ik het liefst eindeloos lang vooruit kan maar altijd veel te snel alweer verdwenen is.

Ik houd van de verschillende texturen, de sappigheid en bovenal de rijke kleuren. Ik kan me vaag iets voorstellen bij mensen die gruwelen van de draadjes bij mandarijnen en de mushiness van bananen, maar eigenlijk… eigenlijk ook weer niet. Ik vind het heerlijk namelijk.

Gaan picknicken zónder fruit, is dat eigenlijk wel een picknick? Of het nu een bak glimmende druiven is of deze kleurige fruit kabobs, er MOET gewoon iets van fruit aanwezig zijn. Wat vind jij?

Zoete snack ♡ Rainbow fruit kabobs
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 10
Verdient dit eigenlijk wel de naam "recept"? In ieder geval een kleurrijk en vitamine C-rijk eetfestijn!
Wat heb je nodig
Fruit naar keuze, hier:
 • Rode druiven (10 stuks)
 • Cantaloupe (1/2)
 • Sinaasappel (1)
 • Mango (1/2)
 • Banaan (1)
 • Kiwi (2)
 • + 10 satéprikkers
Wat moet je doen
 1. Was de druiven.
 2. Haal bolletjes uit de cantaloupe met een meloen scoop (of snijd in blokjes).
 3. Pel de sinaasappel en deel in partjes.
 4. Snijd een helft van de mango, net langs de pit. Zet horizontaal en verticaal met een mes strepen in de mango en snijd vierkanten blokjes eruit.
 5. Snijd de banaan in dikke plakjes.
 6. Schil de kiwi's en snijd in dikke plakken. Gebruik een vormpje als je dat leuk vindt, of houd het gewoon in ronde plakken.
 7. Rijg het fruit één voor één aan de satéprikkers (wees extra voorzichtig met de kiwi, die kan gaan splijten), et voilà!

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Wie krijgt er nu ooit genoeg van fruit?

Zeker niet als het pizza is!

Fruity ontbijtpizza | Freud and Fries

… of in een heuse all-fruit protein fluff

All-fruit protein fluff | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: