Er zijn avonden dat ik hevige zoete cravings heb. Dat ik kasten opentrek en nog even in mijn koelkast gluur, maar tot mijn grote spijt ontdek dat ik niets meer in huis heb. Het weekend staat voor de deur en ik met mijn goede voornemens probeer mijn boodschappen weer eens tot het laatste moment uit te stellen. Bovendien is het nog eens na negenen, dus de winkels zijn nu gesloten. Zit je dan, met je wilde verlangens.
Naar chocolade? Naar zoete drop? Naar Ben & Jerry’s?
Nee.
Gek genoeg niet. Ik heb cravings naar fruit. Een enorme schaal met vers fruit, het liefst minstens vijf verschillende soorten (want ik houd nu eenmaal van variatie). Call me crazy, call me a health freak, maar mijn hartje gaat nu eenmaal sneller kloppen van een enorme lading fruit. Waarmee ik het liefst eindeloos lang vooruit kan maar altijd veel te snel alweer verdwenen is.
Ik houd van de verschillende texturen, de sappigheid en bovenal de rijke kleuren. Ik kan me vaag iets voorstellen bij mensen die gruwelen van de draadjes bij mandarijnen en de mushiness van bananen, maar eigenlijk… eigenlijk ook weer niet. Ik vind het heerlijk namelijk.
Gaan picknicken zónder fruit, is dat eigenlijk wel een picknick? Of het nu een bak glimmende druiven is of deze kleurige fruit kabobs, er MOET gewoon iets van fruit aanwezig zijn. Wat vind jij?
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: