In de “vissenkom” van mijn werk hebben we ook al uitgebreid mijn huidskleur besproken. Ja, het is geen grap, ik heb tegenwoordig echt een beetje een oranje gloed over mijn huid (of in ieder geval mijn handen, de rest valt wel mee, geloof ik) en dat is niet ter compensatie voor mijn gebleekte haar.
Deze geel/oranje gloed heeft te maken met een teveel aan beta-caroteen. Wanneer je bijvoorbeeld (écht veel) wortels eet, krijg je dat. Of, zoals in mijn geval, van heel veel pompoen.
Eet ik dan zoveel pompoen?
Jazeker.
En zolang de winter aanblijft, de pompoen voor €1,99 bij de Lidl in de schappen (of ehh bakken) ligt en mijn hoofd ernaar staat (altijd), blijf ik dit gelige huidje nog even houden. Want God, I love them pumpkins. Vooral de kabocha (die groene) met zijn aardse, nootachtige smaak – gewoon in dunne schijven op 220ºC in de oven tot de bovenkant zwart blakert. Imagine me drooling, want dat is precies wat ik ook nu weer doe terwijl ik hieraan denk.
A pumpkin a day…
Ja, zo ongeveer wel, zou je kunnen stellen.
Maar wees niet bang, van dit ene pompoenrecept ga jij geen oranje huidskleur krijgen. Wat je er wel van krijgt is een goed gevulde maag, want zo’n halve boot vult je behoorlijk goed!
1 grote flespompoen (ik heb voor de berekening van macro's 1,5 kg genomen)
125 gram couscous (+ 125 ml water)
1 tl kaneel
100 gram (diepvries) cranberries
60 gram feta
Wat moet je doen
Verwarm de oven tot 180ºC. Handig is om de pompoen in zijn geheel mee te verwarmen zodat deze al wat zachter wordt.
Snijd de pompoen in de lengte doormidden en ontdoe van zaden en draden.
Doe nu de pompoen weer in de oven en laat zo'n 25 minuten bakken (ik plaatste het rek zo hoog mogelijk).
Bereid ondertussen de couscous volgens de verpakking (ik heb geen olie of zout toegevoegd, maar kies de wijze waarop jij je couscous het lekkerst vindt).
Meng de couscous met kaneel, cranberries en verkruimelde feta.
Verdeel de couscousvulling over de beide pompoenhelften en klaar is kees!
Eventueel kun je de gevulde pompoen nog opwarmen in de oven voordat je hem serveert.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: