Ik heb vrij weinig met het dorp waar ik vandaan kom. Waar ik niet geboren maar wel getogen ben. Toch heb ik er in de plaatselijke stamkroeg gestaan en serveerde ik op feestjes gebak en hapjes. Ik was dat meisje naar wie iedereen uitkeek omdat ze altijd het lekkers bracht. Een dienblad gevuld met Bossche bollen, mochapunten en slagroomtoeven. Je kon vaak wel raden wat mensen zouden pakken.
Elk feestje was er wel een of andere gast bij die lachend het vruchtengebakje pakte onder het mom van “het bevat fruit dus dan is het gezond, toch?”
…
Jup. Hartstikke gezond. Schiet nou maar op.
Ik glimlachte pijnlijk, zoals je dat altijd doet wanneer je voor de honderdste keer dezelfde grap hoort maar wel semi-vriendelijk wilt overkomen, want hey, het zijn toch je klanten.
Zou ik ze echter deze taartjes hebben voorgezet dan hadden ze waarschijnlijk helemaal niet over gezond gesproken, met die lekkere brokken chocolade erop. En toch is er echt helemaal niets mis met deze gebakjes (maar laten we eerlijk zijn: is er ooit iets mis met taartjes?), dus het wordt misschien tijd dat jij ze ook eens serveert!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: