Taart ♡ Hartig olijventaartje

Olijventaartje | Freud and Fries

❝Plakje cake?

In die val trap ik nooit meer.

Frankrijk, flink wat jaar terug (want ik ben al best oud, ja!) – mijn ouders, mijn broertje en ik zijn uitgenodigd bij het echtpaar bij wie we een huisje hebben gehuurd tijdens onze vakantie. Zoals elk jaar verblijven we weer ergens in een bijna leeggelopen gehucht, om de een of andere reden hielden mijn ouders daar wel van. Ik vond het prima, ik was niet zo van het laten-we-vrienden-maken-op-de-camping en ergens in een pittoresk dorpje omringd door het Franse platteland leeft mijn schrijvershart helemaal op. Schriftjes en losse blaadjes worden door mij vol gekalkt met korte verhalen, omschrijvingen van de natuur en steekwoorden. Ik schrijf over Gelaucourt en Toul, hoewel ik in de laatste plaats pas kom nadat mijn verhaal af is.

Terug naar het echtpaar en de cake die op tafel verschijnt. Ik houd van cake. Zoals ik houd van taart – voornamelijk in de ochtend nadat de feestgangers al uren uit huis zijn en het alleen ik, de televisie en de gebaksdoos is.

Maar de cake die voor mijn neus wordt gezet lijkt in de verste verte niet op de cake waar ik in stilte naar kan verlangen. De cake die voor mijn neus wordt neergezet heeft groene en rossige stukjes erin. De cake die voor mijn neus wordt neergezet bevat geen suiker. De cake die voor mijn neus wordt neergezet kan ik nauwelijks weg krijgen met het glaasje appelsap dat ik erbij krijg en uiteindelijk weet ik hem subtiel aan papa over te dragen.

Plakje cake?
Nee, daar trap ik dus niet meer in.

Dit taartje is een taartje, maar geen zoet taartje. Het is een olijventaartje. Vroeger zou ik dit dus never nooit niet proberen, maar vandaag maakte ik ‘m, proefde ik ‘m en verslond ik ‘m.

Plakje taart?
Nee, doe maar gewoon helemaal.

Olijventaartje | Freud and Fries

Olijventaartje
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Laat de oven opwarmen tot 175ºC.
  2. Mix alle ingrediënten in een kleine kom en doe de olijven, in stukjes gesneden, erdoorheen.
  3. Vet een kleine ovenschaal (zo'n ramekin, voor soufflés) in of gebruik een non-stick spray, zodat je het olijventaartje later makkelijk eruit kunt halen. Doe hier het beslag in.
  4. Bak zo'n 20 minuten in de oven, tot goudbruin, gerezen en gaar.
Serving size: 1 Calorieën: 337 Vetten: 19 Koolhydraten: 24 Vezels: 2 Eiwitten: 16
Extra
Cal: 337; v/k/e/vez: 19g, 24g, 16g, 2g.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Ook lekker…

Zelfgemaakte nasi

Homemade nasi | Freud and Fries

Kip pizzaburger

Kip pizzaburger | Freud and Fries-1

Kip worstenbroodjes

Kipworstenbroodjes voor Vaderdag | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: