Hartig ♡ Kaas-kwarkbollen

Hartige kaas-kwarkbollen | Freud and Fries

Creativiteit.

Een eigenschap die als een rode draad door mijn leven loopt maar wat ik me eigenlijk pas afgelopen jaar ben gaan realiseren. Vroeger uitte het zich in verhalen – urenlang kon ik achter de oude PC zitten en A4’tjes volschrijven over een meisje dat in een klein dorpje in Frankrijk woonde en door oorlog de wereld rondtrok -, schetsen van variaties op de Powerpuff Girls, levens die zich afspeelden in mijn Belville huis of de kerstklokjes die mama en ik maakten van glazen kralen. Ik tekende, schreef, beschilderde glazen en mokken en, ja, ik heb zelfs gebreid.

Desondanks noemde ik mezelf nooit creatief. Moest je om jezelf creatief te noemen ook niet goed zijn? Perfectionisme, dat woord kwam al wel jaren voor in mijn woordenboek.

Onzin natuurlijk. Je bent creatief als je met nieuwe dingen komt. Punt.

En soms, wanneer ik wat rond zit te neuzen in kookboeken en online, of wanneer ik onder de douche sta (dat zijn de beste momenten voor inspiratie), en er opeens weer een nieuw idee opkomt, vind ik mezelf best wel creatief.

Anyway, dit is dus eigenlijk een post over kaas-kwarkbollen, niet zozeer over hoe creatief ik nu wel of niet ben, maar ach, ik wilde het even meegeven, hè!


Hartige kaas-kwarkbollen
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 12
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
 1. Doe alle ingrediënten, op de kazen na, in een kom en mix tot een dik, plakkerig geheel.
 2. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en voeg samen met 40 gram van de geraspte kaas aan het beslag toe (houd de overige 25 gram nog even apart). Meng er goed doorheen.
 3. Schep het beslag in 12 bollen op een ovenplaat, bedekt met bakpapier (eventueel met je handen/een lepel de bollen wat hoger maken, hoewel deze bollen steviger zijn dan de Winterse protein kwarkbollen).
 4. Strooi over elke bol de rest van de geraspte kaas.
 5. Bak de kaas-kwarkbollen in de oven op 180ºC voor 20 minuten. Laat even afkoelen voordat je ze van het bakpapier haalt (dan komen ze makkelijker los).
Serving size: 1 Calorieën: 133 Vetten: 5 Koolhydraten: 15 Vezels: 1 Eiwitten: 8
Extra
Cal: 1.592; v/k/e/vez: 56g, 184g, 92g, 14g.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Wat je vast ook lekker vindt…

Olijventaartje

Olijventaartje | Freud and Fries

Bammetjes

4 reacties op “Hartig ♡ Kaas-kwarkbollen”

 1. Nora schreef:

  Superleuk om hartige kwarkbollen te maken! Goed plan! En wat een fantastische site heb je! Ik ga DIRECT caseine bestellen en fluff uitproberen

 2. lluisa schreef:

  Hey,

  ik heb deze uitgetest en ze zijn lekkeeeeur! ik vraag me gwn af hoelang ik ze kan bewaren en of het normaal is dat ze nog wat nis zijn vanbinnen?

  groetjes

  • Monique schreef:

   Jeeeeeeej! Hoe lang je ze kan bewaren durf ik niet te zeggen – of in ieder geval niet met 100% zekerheid – omdat ze bij mij meteen opgingen! Ik denk een paar dagen in de koelkast en invriezen is natuurlijk altijd mogelijk voor een langere tijd! Ik weet niet wat nis betekent 😛 maar mocht je nat bedoelen (?): misschien nog even wat langer in de oven laten tot ze wat droger eruit komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: