Er is een tijd geweest dat ik deze vraag niet meer hoefde te stellen. Maar alles is dan ook anders in Amerika. Ik heb er niet voor niets een raregekke fascinatie mee. In Amerika – de Verenigde Staten bedoel ik dan – is alles beter. Heb ik al eens gezegd dat ik er zou willen wonen? In Amerika had ik nooit last van mijn walnotenallergie.
Gek eigenlijk, als je er bij stilstaat, die walnotenallergie.
❝Nee, maar wel hazelnoten.
Ik ben namelijk echt alleen allergisch voor walnoten. Niet voor amandelen. Niet voor cashewnoten. Niet voor hazelnoten. Enkel walnoten.
Maar dan weer niet in Amerika. Toen at ik gewoon walnoten en deed het me niets. Hier in Nederland maakte ik een walnotenbrood en werd meteen doodziek. I won’t be trying that again. Mijn walnotenbrownies liet ik dus maar door mijn ouders proeven.
Gelukkig vind ik walnoten ook niet echt lekker. Of vind ik walnoten niet echt lekker omdat ik er ziek van word?
Hazelnoten vind ik wel lekker. Want Nutella. Want hazelnootpasta. Want… deze heerlijke hazelnootkoekjes.
Ik lees dat je een allergie hebt voor walnoten en hier in Nederland er ziek van wordt, maar in de Verenigde Staten niet. Dit komt omdat ze in Amerika alle walnoten ‘bakken’ en in Nederland ze zo uit de schil worden gegeten. Als je dus in Nederland de walnoten even in de oven duwd zou je ze (hoogstwaarschijnlijk -ik ben geen dokter) wel kunnen eten! 🙂
Dank je voor de tip, Frederike! Ik denk alleen dat ik het er niet op ga wagen want het walnotenbrood wat ik destijds maakte bevatte ook (dus) gebakken walnoten en daar ben ik enorm ziek van geworden. 😛
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Beste Freud and fries,
Ik lees dat je een allergie hebt voor walnoten en hier in Nederland er ziek van wordt, maar in de Verenigde Staten niet. Dit komt omdat ze in Amerika alle walnoten ‘bakken’ en in Nederland ze zo uit de schil worden gegeten. Als je dus in Nederland de walnoten even in de oven duwd zou je ze (hoogstwaarschijnlijk -ik ben geen dokter) wel kunnen eten! 🙂
Groetjes!
Dank je voor de tip, Frederike! Ik denk alleen dat ik het er niet op ga wagen want het walnotenbrood wat ik destijds maakte bevatte ook (dus) gebakken walnoten en daar ben ik enorm ziek van geworden. 😛