Pannenkoek ♡ Tropical Paradise Pancakes

Tropical Paradise Pancakes | Freud and Fries

Afgelopen donderdag ben ik na mijn werk uiteindleijk toch de stad ingeschoten. Het kostte me hooguit een kwartier (het voordeel van leven op Duracell batterijen) maar de volgende trein richting Nijmegen had ik drie nieuwe rokken bij me. Dat neem ik me namelijk al wekenlang voor maar ik deed het nooit omdat ik dacht de zomer toch wel voorbij zou zijn.

Maar telkens opnieuw werd het warm, tropisch warm, en dan zat ik met mijn spijkerbroeken weg te kwijnen in de therapiekamer. Bezoekjes aan de Rijnkade in zwarte pantalons zijn een ware hel (wel lekker, vooral erg heet). En dus heb ik drie nieuwe rokken, lang genoeg voor werk, maar luchtig genoeg voor de highs en lows van deze zomer. Want op maandag kan het nog regenen en onder de twintig graden zijn, op dinsdag verlang je naar strand en bikini’s.

Ik wilde het overigens niet per se over rokken hebben maar vooral over tropische hitte. Tropische hitte, tropische temperaturen en nou ja, ezelsbruggetje, tropisch fruit. In de zomer verschijnen in de diepvriesvakken bij de Lidl namelijk weer de zakken met kiwi, mango, meloen en dat soort fruit. Niet mijn favoriet, maar voor een deel van het jaar wel lekker.

En dus grijp ik de kans om daar de zoveelste stack pancakes van te maken.

Tropical Paradise Pancakes. Want daar zouden we het liefst allemaal zitten, toch?

Tropical Paradise Pancakes | Freud and Fries

Tropical Paradise Pancakes
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Mix alle ingrediënten (behalve de toppings uiteraard) in een hoge kom tot je geen klontjes meer hebt.
  2. Verwarm een (ingevette) koekenpan/pannenkoekenpan op middenhoog vuur. Zorg dat de pan al goed heet is voordat je het beslag gaat toevoegen, maar vervolgens de pan niet nog veel heter wordt omdat dan je pannenkoeken zullen aanbranden.
  3. Schep steeds een kleine opscheplepel (ofwel: geen overvolle lepel want de pannenkoek gaat nog wat uitspreiden) beslag in de pan en bak in enkele minuten (later wat korter) tot goudbruin.
  4. Doe dit ook met de rest van het beslag. Ik kreeg er ongeveer 6-8 pannenkoeken uit, afhankelijk van hoe groot je ze maakt natuurlijk.
  5. Stapel de pannenkoeken op met steeds een paar schijfjes kiwi ertussen en maak af met nog extra fruit en een siroop naar keuze (ik gebruikte de MySyrup van My Protein en met mijn code FREUD kun je deze met 10% korting bestellen!).
Serving size: 1 Calorieën: 354 Vetten: 2 Koolhydraten: 44 Vezels: 2 Eiwitten: 36
Extra
Recept inclusief 50 gram exotisch diepvriesfruit (van de Lidl):
Cal: 354; v/k/e/vez: 2g, 44g, 36g, 2g.

Zonder diepvriesfruit:
Cal: 329; v/k/e/vez: 2g, 39g, 36g, 2g.

VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!


Nog meer pannenkoeken…

Silver dollar pancakes

Bananensplit pannenkoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: