Afgelopen donderdag ben ik na mijn werk uiteindleijk toch de stad ingeschoten. Het kostte me hooguit een kwartier (het voordeel van leven op Duracell batterijen) maar de volgende trein richting Nijmegen had ik drie nieuwe rokken bij me. Dat neem ik me namelijk al wekenlang voor maar ik deed het nooit omdat ik dacht de zomer toch wel voorbij zou zijn.
Maar telkens opnieuw werd het warm, tropisch warm, en dan zat ik met mijn spijkerbroeken weg te kwijnen in de therapiekamer. Bezoekjes aan de Rijnkade in zwarte pantalons zijn een ware hel (wel lekker, vooral erg heet). En dus heb ik drie nieuwe rokken, lang genoeg voor werk, maar luchtig genoeg voor de highs en lows van deze zomer. Want op maandag kan het nog regenen en onder de twintig graden zijn, op dinsdag verlang je naar strand en bikini’s.
Ik wilde het overigens niet per se over rokken hebben maar vooral over tropische hitte. Tropische hitte, tropische temperaturen en nou ja, ezelsbruggetje, tropisch fruit. In de zomer verschijnen in de diepvriesvakken bij de Lidl namelijk weer de zakken met kiwi, mango, meloen en dat soort fruit. Niet mijn favoriet, maar voor een deel van het jaar wel lekker.
En dus grijp ik de kans om daar de zoveelste stackpancakes van te maken.
Tropical Paradise Pancakes.Want daar zouden we het liefst allemaal zitten, toch?
Topping: tropisch diepvriesfruit (van de Lidl) - 50 gram
Wat moet je doen
Mix alle ingrediënten (behalve de toppings uiteraard) in een hoge kom tot je geen klontjes meer hebt.
Verwarm een (ingevette) koekenpan/pannenkoekenpan op middenhoog vuur. Zorg dat de pan al goed heet is voordat je het beslag gaat toevoegen, maar vervolgens de pan niet nog veel heter wordt omdat dan je pannenkoeken zullen aanbranden.
Schep steeds een kleine opscheplepel (ofwel: geen overvolle lepel want de pannenkoek gaat nog wat uitspreiden) beslag in de pan en bak in enkele minuten (later wat korter) tot goudbruin.
Doe dit ook met de rest van het beslag. Ik kreeg er ongeveer 6-8 pannenkoeken uit, afhankelijk van hoe groot je ze maakt natuurlijk.
Stapel de pannenkoeken op met steeds een paar schijfjes kiwi ertussen en maak af met nog extra fruit en een siroop naar keuze (ik gebruikte de MySyrup van My Protein en met mijn code FREUD kun je deze met 10% korting bestellen!).
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: