Monday Meal Prep: simplicity is key

Monday Meal Prep- simplicity is key | Freud and Fries

De eerste paar keren dat ik mijn meal prep aan het overdenken was kwam ik met de meest spectaculaire recepten. Ik zou best eens cake kunnen maken. En een quiche, is een quiche leuk? Maar eigenlijk geldt voor meal preppen hetzelfde als voor vrijwel alle dingen in het leven: houd het simpel.

Ja, je kunt uren in de keuken gaan staan en de meest fancy maaltijden klaarmaken. Is vervolgens natuurlijk extra lekker. Maar… je kunt het ook simpel houden. Kost je minder tijd en kost je minder werk. Wie weet waar ik de volgende keer mee kom aanzetten. Maar dit weekend hield ik het lekker simpel.

Bovendien heb ik van de vorige keer nog geleerd om niet voor te veel dagen te preppen. Deze meal prep maakte ik op zaterdag en is voor zaterdag, zondag, maandag en dinsdag. Op dinsdag heb ik weer een vrije dag waarop ik mijn volgende prep kan organiseren.

Houd mijn Instagram in de gaten, daarop zullen vast nog wel wat foto’s verschijnen!

Monday Meal Prep- simplicity is key | Freud and Fries

Bakje 1

Snijd 600 gram (1 grote) zoete aardappel in blokjes (jup, inclusief schil, wel even kort wassen). Mix met wat paprikapoeder. Verdeel 600 gram kipfilet in 4 gelijke porties tenzij je voor meer of minder dagen prept. Ik voegde deze keer een paar eetlepels appelazijn, peper en zout toe. Bekleed een bakplaat met zilverfolie en bouw een wandje in het midden om aardappel en kip te scheiden. Bak tegelijkertijd 40 minuten in de oven op 200ºC. Snijd ondertussen 400 gram paprika (ongeveer 2,5 paprika of 3 kleinere) in stukjes en 200 gram cherry- of snoeptomaatjes in halve partjes (of vieren, als je grotere gebruikt). Elk bakje heb ik ook nog gevuld met 100 gram komkommer in vieren (dus totaal 400 gram komkommer). Verdeel de ingrediënten over vier bakjes zodra de kip wat is afgekoeld. Handig is aluminium bakjes te gebruiken zodat je ze weer op kunt warmen (wel even de komkommer eruit halen, tenzij je van warme komkommer houdt).

Monday Meal Prep- simplicity is key | Freud and Fries

Bakje 2

Stoom 1 kg (1,5 stuk of een hele grote?) broccoli boven een pan kokend water voor ongeveer 10 minuten. Breng ook water aan de kook voor de couscous en bereid dit zoals aangegeven op het pak (waarschijnlijk aan de kook brengen, couscous toevoegen, flink roeren tot al het water opgenomen is). Laat 240 gram kikkererwten, 285 gram maïs uitlekken en mix met zo’n 200 gram snoeptomaatjes. Verdeel deze mix, de couscous en broccoli over vier bakjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *