Monique Op Maandag #20 ♡ Pokémon GO

Wat is er de afgelopen week gebeurd? I’ll tell you! Iets over nieuwe schema’s, nieuwe lijnen en een flinke dosis nostalgie. Oh ja, en frietjes!

Maandag • Havermoutjes

De havermoutjes zijn er weer. Nieuw voedingsschema gaat van start en daarmee komen mijn oude, vertrouwde bakjes weer terug. Hoewel ik ook écht mijn morning shakes ben gaan waarderen, gaat er niets boven een bakje carbs in de ochtend voor een goede start van de dag. Nieuw voedingsschema, nieuw trainingsschema en we gaan weer lekker aan de gang!

Dinsdag • Lijnen

Monique Op Maandag #20 ♡ Pokémon GO | Freud and Fries

Langzaamaan begin ik ook steeds meer lijnen in mijn lichaam te ontdekken. Ik denk niet dat mijn cut helemaal perfect gaat, daarvoor eet ik soms nog wat te veel “extra’s”, maar de trainingen werpen in ieder geval al hun vruchten af. Ook echt niets zo lekker dan om na een studiedagje op het werk mijn hoofd leeg te gooien in de gym.

Woensdag • Realisatie

Monique Op Maandag #20 ♡ Pokémon GO | Freud and Fries

Word je volwassen? Wijzer? Of ga je jezelf geleidelijk aan “gewoon” steeds meer accepteren? Is dit het proces?

Wat het ook is, ik merk dat ik steeds meer tevreden met mezelf ben. Dat ik mezelf steeds meer kan zien als een geheel en niet meer als “die buik” of “dat been”. Die tunnelvisie loslaten geeft me zoveel meer. Zoveel meer zelfacceptatie.

Ik weet dat velen van jullie daar nog wel (eens) meer strugglen en ik hoop echt zo hard dat het allemaal vanzelf komt. Bij mij is het ook nog niet 100% altijd zo (en de vraag is of dit wel ooit zal gebeuren, bij wie dan ook), maar het is zoveel fijner wanneer je beseft dat je tevreden over jezelf kunt zien!

Donderdag • World Chocolate Day

Monique Op Maandag #20 ♡ Pokémon GO | Freud and Fries

Deze dag vierde ik natuurlijk met een heerlijke chocolade protein fluff (een receptje HIER) en ik plaatste deze chocoladerecepten online. Dat allemaal na mijn training en ik vind het best leuk om te merken dat ik ook mijn plekje begin te vinden in de Basic Fit. Dat mensen je al gaan herkennen en je groeten en de eerste gesprekjes ontstaan.

Vrijdag • Coca Cola Zero Cherry

Monique Op Maandag #20 ♡ Pokémon GO | Freud and Fries

Zoals gewoonlijk vertrok ik op vrijdagochtend weer vroeg naar Deventer voor mijn wekelijkse cursus VGCt (cognitieve gedragstherapie) – deze keer over registratieopdrachten en het beëindigen van een behandeling – en  zoals gewoonlijk krijg ik tegen het eind zo’n inkakmomentje. Dus op de terugweg bracht ik nog even een bezoekje aan de AH to Go en ontdekte dat daar nu nieuw in de schappen blikjes Coca Cola Zero Cherry liggen. HULDE.

Zaterdag • Health Advies Breda

Monique Op Maandag #20 ♡ Pokémon GO | Freud and Fries

Wat een rustige dag had kunnen zijn, werd uiteindelijk een hele drukke. Op vrijdag besloot ik dat ik best weer eens een bezoekje kon brengen aan Health Advies Breda aangezien het anders nog minstens twee weken zou duren tot mijn volgende kans. Gecombineerd met een lunchafspraak met Patty (die ik tot dan nog nooit in real life had gezien) en gezamenlijke meting (niet écht gezamenlijk natuurlijk) bij HAB werd het echt de ideale middag.

Na eerst een kopje thee bij de Sunshine Lounge & Lunch in de binnentuin, namen we met Zwier onze afgelopen weken door, kregen de gebruikelijke shapecheck en huidplooimeting. Ik ben wel tevreden, al is mijn vetpercentage weer wat toegenomen (wat ik al wel had verwacht), aangezien er duidelijk wat spierseparatie plaatsvindt, met name bij de triceps en schouderkoppen. Iets wat ik enorm tof vind en waarom het voor mij ook niet zo belangrijk is dat de lijnen in mijn buik even wat minder zijn (want ik weet ook de reden), al zag Zwier daar dan weer wel vooruitgang in.

Monique Op Maandag #20 ♡ Pokémon GO | Freud and Fries

Anyway, nog even over voeding gehad – altijd het lastigste punt bij mij – en besproken dat ik me er de komende twee weken echt strakker aan moet houden om te kunnen zien wat er dan precies gaat gebeuren. Dat betekent ook dat ik mijn refeedécht moet doen. Want in mijn voeding vallen me twee dingen op:

  • Doordat ik de refeeds niet echt doe, geef ik mezelf steeds het excuus om op andere dagen toch wat meer te eten. En dat houdt elkaar weer in stand, want als ik dan vervolgens “te veel” heb gegeten neem ik weer geen refeed.
  • Ik train altijd met de intentie sterker te worden en gewichten erbij te kunnen schuiven. Alleen is het probleem dat ik daardoor ook meer snak naar koolhydraten, want je bent de hele tijd op zoek naar uitputting van de spieren en dan heb je die extra koolhydraten weer nodig. Dus mentaal zal ik me er de komende tijd toe moeten zetten dat ik niet zo zwaar kan trainen.

Het vervolg: nieuw trainingsschema waarbij ik niet tot uitputting kan trainen en direct die refeeds doen. En dat gebeurt samen met Patty bij Suikerwinkel waar ik een heerlijke clubsandwich met roomkaas en brie eet. Mijn tweede refeed wordt een frietje Joppie met een kroket. Hoe lang geleden was dat?!

‘s Avonds word ik nog door een vriendinnetje uitgenodigd om rond te wandelen en Pokémon Go te spelen. Daarover lees je hier nog meer.

Monique Op Maandag #20 ♡ Pokémon GO | Freud and Fries

Zondag • Pokémon Go

Dit gaat misschien écht een beetje nerdy klinken maar gisteren zou ik eigenlijk met een vriendinnetje naar de bioscoop gaan. In plaats daarvan trokken we echter het park in bij mij in de buurt om Pokémon te vangen. #sorrynotsorry #noshame

Deel twee van de dag deed ik precies hetzelfde: een goede avondwandeling met een meisje hier in de buurt om m’n eieren uit te laten komen. Verder ben ik de hele dag bezig geweest met een fooddiary bijhouden, waarover later meer!

MEER MONIQUE OP MAANDAG? OF OP ELKE ANDERE DAG VAN DE WEEK? MEER RECEPTJES? VOLG ME DAN OP FACEBOOK EN INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *