Monique Op Maandag #22 ♡ Blogger’s life

Herken je dat, dat je weken voorbij lijken te vliegen? Zo ziet zo’n beetje mijn leven op dit moment eruit. Is er alweer een week voorbij? Dan maar snel even een terugblik. Beetje laat misschien want ik schrijf dit dus om 23.19 uur op maandag, terwijl ik normaalgesproken deze update al ‘s morgens klaar heb staan. Maar beter laat dan nooit (toch?), here’s my week:

Maandag • Pokébal en nieuw schema

Mugcake Pokéball | Freud and Fries

Foto: Pokébal mugcake

Maandag kwam ik met het geniale (al zeg ik het zelf) idee om een heuse Pokébal te maken uit mugcakes. Dan besef ik maar weer dat ik veel te weinig tijd besteed aan nieuwe recepten ontwikkelen de laatste tijd. Ik hoop binnenkort echt weer wat meer gelegenheid daarvoor te hebben, maar om eerlijk te zijn ben ik momenteel echt enorm druk met traineeship, training en cursussen. Bloggen is voor mij altijd een hobby-dingetje geweest en je begrijpt misschien wel dat mijn baan voorgaat. Maar ik besef wel hoezeer ik het mis wanneer ik weer eens een receptje in elkaar kan “flansen”.

Zoals ik ook vast wel ergens heb laten vallen, heb ik opnieuw een nieuw trainingsschema gekregen van Zwier en dit is dan écht een heftige. Ik wil jullie er graag meer over vertellen, maar nog even wachten in hoeverre ik daar over mag uitweiden! To be continued (denk ik).

Dinsdag • Rustdag en terrasje pakken

Dinsdag is momenteel mijn eerste rustdag van de week. Na maandag rug en hamstrings volgt dinsdag even een “vrije” dag. Komt goed uit want dan zit ik de hele dag bij mijn cursus en deze keer hadden we, in het kader van een maand “zomervakantie” besloten met een groot deel van de trainees op het terras te gaan zitten. Voor mij betekenen de komende “vrije” dinsdagen dat ik een fulltime week moet werken (ik moet helaas het een en ander compenseren), dus écht iets te vieren is het misschien niet in my case. Al moet ik er misschien bijzeggen dat ik het ook wel lekker vind om gewoon volledig aan het werk en bezig te zijn, dát is toch de manier om het snelste eraan gewend te raken en te leren.

Woensdag • HOTHOTHOT

Monique Op Maandag #22 ♡ | Freud and Fries

Niet iedereen waagde het woensdag naar de sportschool maar ik wel. Basic-Fit-zij-dank was de airco weer gemaakt dus was het wel zweten maar toch net iets minder zweten dan ZONDER airco. Hoezee! Lekker mijn armen en borst getraind (benen is toch wat heftig op zo’n benauwde dag).

Donderdag • Lifefood

Monique Op Maandag #22 ♡ | Freud and Fries

Op donderdag haalde ik het pakketje van Lifefood op bij de winkel. Verschillende soorten eiwitpoeder (maar dan voor een groot deel bestaand uit henneppoeder), wat schattige chocoladerepen en agavesiroop. Een nieuwe challenge want ik ga proberen hiermee een rauwe protein fluff te maken. Geen lactose. Henneppoeder schijnt best lastig te zijn om tot een fluff te maken, dus… we’ll see.

Vrijdag • Killed (by) legday

Vorige week liet ik Zwier dus weten mijn trainingen niet intensief genoeg te vinden. En dat heb ik geweten want deze legday was echt spierpijnveroorzakend. En ik zei het al: that’s saying something; ik heb niet vaak spierpijn. Zeker niet na legday. Maar deze vrijdag was echt killing. Vooral nog die 4 x 25 Squat op het eind na te zijn begonnen met een piramide-opbouw Squat en een 3 x 20 (of 4 x 20, not sureFront Squat (en nog Leg Presses en Extensions). Deze zou ik nog tot na het weekend blijven voelen.

Zaterdag • Onverwachte refeed & nieuw haar

Monique Op Maandag #22 ♡ | Freud and Fries

Zaterdag, weekend – je zou zeggen dat het een rustmoment is, maar zaterdag is voor mij altijd één grote to-do-lijst. Gelukkig had ik rond de middag vrijwel alles al door kunnen strepen (lees: boodschappen, schoonmaken, pakketjes ophalen, lades uitruimen) en stond er nog maar één ding op de planning: naar de kapper.

Voor het eerst in mijn leven zou ik mijn haar gaan verven. Ik heb er al wel eens vaker over gedacht, maar nooit concreet gemaakt. Nou had ik het er laatst over met een vriendinnetje en langzaamaan werd het echt een plan. Vol twijfels. Tot ik op het laatste moment besloot: this is it. Soort van. Vol twijfels. In de kappersstoel.

Ik zat mezelf ook steeds maar aan te staren via de spiegel: “ga je dit nu echt doen, Monique?” Zilverfolie in mijn haar. Eerst de highlights. Duurt lang. Duurt echt lang. Ik vroeg me altijd al af waarom anderen Snaps en foto’s maken van hun kappersavontuur, nu snap ik het. Vervolgens verven en wat doet dat pijn. Ik las wel iets over “jeuken” maar ik zou het zelf geen jeuken noemen. Branden, eerder. Maar dat schijnt zo te horen.

Monique Op Maandag #22 ♡ | Freud and Fries

“Ik zie weinig verandering,” zei ik nog, maar toen ging ze het knippen en föhnen en werd het lichter en lichter. YAY! Ik ben blij. Ik heb nu een soort van zilver-met-goud haar (beetje combi van nieuw en oud eigenlijk). Heel tof!

Daarnaast was op zaterdag mijn refeed dag. Daar kan ik veel over vertellen, maar je kan ook gewoon hier lezen.

Zondag • Bloggen & Instagram

Monique Op Maandag #22 ♡ | Freud and Fries3

Op zondag ging gewoon weer vroeg de wekker (voor een zondag dan, het was 08.30 uur) en een uur later was ik onderweg naar Utrecht. Op zaterdag besloten Sjoerd (@evertsensjoerd) en ik een food shoot te doen en van tevoren zouden we nog samen trainen.

Schouders en armen. Ik was al eens eerder bij zijn Basic Fit geweest en deze keer had ik ook gewoon zelf een pasje (HOEZEE), dus konden we direct aan de slag. Lekker meegetraind met zijn schema (ik ben echt dol op schouderworkouts) en afgesloten met een (mijn initiatief, ghehe) dropsetje Cable Bicep Curl.

Monique Op Maandag #22 ♡ | Freud and Fries

Monique Op Maandag #22 ♡ | Freud and Fries

Vervolgens naar zijn huis, gegeten (bakjes uiteraard; we zitten beiden in een prep, al is die van hem serieuzer dan de mijne, I guess), een plan uitgezet, boodschappen gedaan, pannenkoeken gebakken, nog extra boodschappen gedaan (we waren de ananasschijven vergeten), pannenkoeken gestyled, foto’s gemaakt, nog meer foto’s gemaakt. NOG MEER foto’s gemaakt. Toegekeken hoe Sjoerd nog meer foto’s maakte. Met de honden gespeeld terwijl Sjoerd nog meer foto’s maakte. Avond eten laten maken en natuurlijk nog meer foto’s gemaakt.

Monique Op Maandag #22 ♡ | Freud and Fries

Uiteindelijk in de trein naar huis, natuurlijk rijdt alles rond Utrecht weer wat minder vanwege werkzaamheden, maar zonder vertraging (of in ieder geval: geen belemmerende vertraging) thuis om 23.00 uur. WHATTADAY.

OP DE HOOGTE BLIJVEN? VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK EN INSTAGRAM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *