Mijn eerste herinnering aan Pokémon dateert van lang-lang-geleden, toen ik nog niet eens tien was, naar de basisschool ging en wekelijks bij opa en oma logeerde. Ik zapte bijna voorbij het programma met die gele muis, zo schattig, grappig. Ik bleef erop hangen. Een klasgenootje had het erover en voor ik het wist keek ik het elke ochtend, zette videobanden vol met alle afleveringen en was ik verkocht. Verkocht aan de kaarten, de knuffels, mijn Pikachu-tamagotchi. Mijn nichtje en ik maakten hele verhalen met onze Pokéknuffels (hele romances tussen haar meisjes-Pikachu en mijn jongens-Pikachu, haar Marill en mijn Jigglypuff), aan mijn moeders kant hupten we over de banken als echte Charmanders, Eevees en Growlithe (for the win!).
En wanneer ik ‘s ochtends naar school ging, hoopte ik mijn eerste echte Pokémon te treffen. Dan zou ik mijn rugzak omdoen, vol eten en schoon ondergoed, en de wereld over trekken.
Alleen wist ik natuurlijk wel dat dat onzin was.
Of toch niet?
Pokémon Go, wat al twee weekenden terug onofficieel te verkrijgen was en inmiddels ook in Nederland zijn release heeft gehad, was werkelijk a dream come true. Natuurlijk had ik die beestjes liever in real life zien verschijnen, zo vanaf mijn telefoon is het eigenlijk ook best wel leuk. Gewoon Nederland afreizen in de speurtocht naar de volledige collectie. Strijden tegen gyms en de very best, like no one every was worden.
Pokémon. Duizenden volwassen kinderen trekken er weer op uit om hun droom van lang-lang-geleden te verwezenlijken. Hoe tof. Hoe tof.
En dat bracht me op het idee om iets geks te doen: een eetbare Pokéball. Now you’ll be sure to catch ’em all!
Prak de banaan fijn en mix met de overige ingrediënte. Doe in een kleine ronde schaal. Hoe smaller, hoe hoger de bal, maar neem geen schaaltje met randjes onderin, om een goede ronde bal te krijgen.
Plaats twee minuten in de magnetron (1000W). Voorzichtig losmaken uit het schaaltje, eventueel met een mesje langs de randen.
Onderkant bal
Doe hetzelfde als hierboven, maar zorg er wel voor dat het schaaltje schoon is (indien je bijvoorbeeld hetzelfde schaaltje gebruikt).
Vulling
Doe alle ingrediënten voor de vulling in een schaaltje en meng goed tot een stugge crème.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: