Personal Body Plan ♡ Week 6

Mijn Personal Body Plan | Freud and Fries

Zag je voorheen een stuiterbal door de sportschool gaan, dan was ik dat. Tegenwoordig is het een vliegende stuiterbal. Aan pre-workouts doe ik op het moment niet, de adrenaline die door mijn lichaam rusht is al meer dan genoeg.

Inmiddels zijn de meeste medesporters en instructeurs het al gewend dat ik heen en weer ren (ja écht, REN) tussen bankje en kabels en weer terug naar het bankje. Dat ik een kwartier lang de leg curl bezet houd omdat ik nog zeven keer terug kom. Dat ik in mezelf loop te mompelen, drie, drie, drie zodat ik hopelijk de tel niet kwijtraak. Dat ik steeds weer een nieuwe ronde aanzet op mijn telefoon dat ik nu ook werkelijk de series kan bijhouden. Een enkeling kijkt nog verbaasd op. Het gros ergert zich waarschijnlijk kapot eraan als ik zeg dat ik nog zes sets moet in het powerrek. Sorrrryyyyy!

Die 8 x 8 supersets die ik nu 2 weken doe, dat is weer andere koek dan de adaptatiefase. Dat is zeg maar the real deal. Ik klaag erover wanneer ik helemaal leeg op de foamroller beland maar eigenlijk vind ik het heerlijk. Niets zo fijn als helemaal bezweet je training eindigen. In vijftig friggin’ minuten. Mijn trainingen hebben nog nooit zo kort geduurd!

Vorige week had ik voor het eerst sinds tijden weer spierpijn na een training. Deze week is dat (gelukkig) niet het geval terwijl ik wel de gewichten heb kunnen ophogen. Hooray!

Vlak voordat ik begon aan Personal Body Plan was ik hard bezig mijn deadlifts, squats en bench presses op te hogen dus het was wel even slikken toen deze helemaal uit mijn schema verdwenen. Ze zitten er nu wel in, zij het in een wat andere vorm. Ik mis de traditionele deadlift nog altijd (met m’n 1RM van – ik moet het toch even gezegd hebben – 90 kilo) maar in ieder geval kan ik inmiddels de one-legged zonder om te kukelen met 16 kilo. It’s something.

Het grote nadeel van dit programma is wel dat je de tijdstippen moet kiezen dat het rustig is in de gym. Het is geen doen om na elke oefening weer te moeten wachten tot meneer Big Muscle klaar is met zijn bankdruk-sessie of geërgerd te moeten toekijken terwijl iemand jouw kabel inpikt terwijl je nog zo nadrukkelijk je fles water ernaast geparkeerd hebt. Met een glimlach en vuurspuwende ogen, een luide zucht en hels kabaal zet ik dus maar de andere (verdomme, ONGEBRUIKTE) kabel zo snel mogelijk in de juiste positie om gewoon volgens schema verder te gaan.

Misschien dat in een ideale wereld ieder voor zichzelf een eigen gym heeft, in mijn wereld is dat niet het geval. Nu lukt het me gelukkig meestal om op de “daluren” mijn vijftig minuten erdoorheen te knallen, maar wat als ik enkel de avonden kon in de plaatselijke Basic-Fit?

Heb jij wel eens volgens een 8 x 8 superset-schema getraind? Wat vind jij nou echt het fijnste trainingsschema? Ik ben benieuwd hoe jullie trainen dus laat het me vooral weten!

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

2 reacties op “Personal Body Plan ♡ Week 6”

  1. Gudrun schreef:

    Ik heb dezelfdeeeeee woop. Ik vind het echt HEERLIJK. de training zelf zonder foamrollen duurt eigenlijk TOTAAL niet lang en toch ben ik veel meer uitgeput als mijn 1,5u of zelfs 2u durende trainingen voordien. ge-wel-dig. Ik ben fan 😀

    • Monique schreef:

      Jaaaa, ik vind het ook heerlijk! En had niet verwacht dat ik na zo’n “korte” tijd al zo uitgeput zou zijn. Dat te bedenken dat ik soms werkelijk drie uur (!) in de gym te vinden was en nu echt in no-time weer klaar ben. Ideaal (want hoe realistisch is het om drie uur in de gym te hangen) en zo fijn om te merken dat snel ook effectief kan zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *