Review ♡ My Protein’s Products

Review- My Protein | Freud and Fries

Mijn eerste review.

Ik heb er lang over zitten denken. Reviews, zal ik ze schrijven of niet? Welke toegevoegde waarde heb ik in deze wereld van food bloggers waar al zoveel ervaringen beschreven zijn, was een vraag die telkens bij me terugkeerde. Tot ik (en what an insight that is…) besefte dat het helemaal niet om MIJ gaat. Het gaat erom dat ik laat zien dat de producten die ik kies op Freud and Fries niet zomaar sponsored producten zijn. Dat je kritisch moet zijn over je keuze en dat ik ook kritisch moet én wil zijn.

Als ik hier een merk noem is dat niet omdat ik graag wil dat jij dat merk ook gebruikt maar omdat dit het merk is wat ik gebruikte en voor mij werkte. Soms kan het uitmaken (denk aan recepten met eiwitpoeders) en soms zal het geen verschil maken (denk aan cacao nibs), of jij het koopt bij Body & Fit, een natuurwinkel of de Aldi om de hoek.

Soms raad ik een bepaalde winkel, merk of webshop aan omdat een product daar relatief goedkoper is (denk aan Medjool dadels) maar wees altijd vrij om te kopen waar JIJ het wilt. Overigens kreeg ik in een wat warmere periode steeds overrijpe dadels dus bestel ik ze op het moment gewoon helemaal niet meer, hoewel ik moet zeggen dat B&F het netjes heeft opgelost na mijn klacht daarover.

Review- My Protein | Freud and Fries-2

My Protein: Fuel your ambition

Een tijdje terug kreeg ik een pakketje thuis van My Protein. Of ik eens hun producten wilde testen. Nou, dat liet ik me geen twee keer zeggen (hoewel ik het bericht hierover bijna had verwijderd omdat ik dacht het reclame om reclame ging, silly me). 

Wat kreeg ik thuisgestuurd?

Een zak Micellar Casein (vanille; 1 kg; hier had ik specifiek om gevraagd vanwege mijn favoriete protein fluff), een zak Chocolate Instant Oats (1 kg), een druppelflesje flavdrops (toffee), een pot pindakaas (1 kg), twee protein cookies (White Chocolate Almond & Double Chocolate). En natuurlijk een shake beker.

Het oordeel

Review- My Protein | Freud and Fries

Het eerste wat ik probeerde waren de protein cookies. Eentje deelde ik thuis en de ander at ik onderweg in de trein. ✔ Smaak? Top. Misschien wat aan de zoete kant, maar ik vind ze erg lekker. ✔ Textuur? Ik mis wel echt de bite. De koeken zijn zacht en een beetje taai, zoals Quest bars. Bij het bijten in een koek hoort wat mij betreft echt een crunch, zeker bij zo’n ronde chocolate chip achtige koek. Ik vraag me wel af of je met deze protein cookie eenzelfde effect kunt creëren in de magnetron als een Questje. ✔ Macro’s? Een koekje bevat 320 kcal dus wel een flinke hap maar daarbij ook 38 gram eiwitten. Perfect als je nog snel je eiwitten wil “bijwerken” dus.

Schermafbeelding 2015-06-25 om 13.42.50

De Micellar Casein gebruikte ik uiteraard in recepten voor protein fluff. ✔ Smaak? Wat me meteen opviel was dat de vanillesmaak minder sterk is dan bijvoorbeeld de Micellar Casein van Bodyenfit. Dit kan positief zijn: de andere smaken zijn sterker aanwezig. Dit kan negatief zijn: de andere smaken zijn sterker aanwezig. Ik durf nog niet te zeggen of deze caseïne daardoor puurder smaakt of juist niet. Ik zou nog wel eens een andere smaak willen proberen voordat ik mijn oordeel helemaal klaar heb, voor het moment gaat mijn voorkeur uit naar Bodyenfit. ✔ Textuur? Een hele fijne poeder, mengt goed. ✔ Macro’s? Per 100 gram bevat het eiwitpoeder 80 gram eiwitten, slechts 6 gram koolhydraten en 1,5 gram vetten.

Over de Chocolate Instant Oats wil ik meteen duidelijk zijn. I love it! Serieus, hoe ze erop zijn gekomen: cacao met havermout in een pak: GE-WEL-DIG. ✔ Smaak? I’m not saying it twice ♡. Overigens hebben ze ook banaan, aardbei en vanille. Oh yes, I’m curious. ✔ Textuur? Een hele fijne poeder, goed te mengen en gebruiken in recepten. Ik maakte er al van alles lekkers mee (zie ook onderaan). ✔ Macro’s? Minder goed dan gewone havermout(meel) natuurlijk doordat er cacao en sucralose is toegevoegd. In vergelijking met suiker lijkt sucralose (lage GI-index) gezonder maar de meningen daarover zijn verdeeld.

Peanut butter. Oh my god. Ik houd zo van pindakaas. Maar het is niet de pindakaas zoals Calvé natuurlijk, het is de natte versie, de pure versie. 100% pinda’s, geen zout of suiker toegevoegd. ✔ Smaak? Ja, als pindakaas natuurlijk. ✔ Textuur? Lekker waterig en dit blijft ook zo. Ook wanneer je richting de bodem gaat en niet overdreven veel roert blijft het een natte pasta. Sommige pindapasta’s drogen op wanneer je de bodem bereikt. Geldt niet voor deze. ✔ Macro’s? Per 100 gram: 579 kcal, 46 gram vet, 12 gram koolhydraten, 30 gram eiwit.

En last but not least: flavdrops. Jup, ik ben fan. Heerlijk door mijn kwark en yoghurt. ✔ Smaak? Als toffee. Ik vind hem heerlijk. Geen vreemde nasmaak. ✔ Textuur? Niet echt een textuur natuurlijk maar mengt goed door de kwark. ✔ Macro’s? Geen calorieën, geen koolhydraten. De toffeesmaak is gezoet met sucralose maar er zijn ook stevia-versies. Zelf ben ik ENORM benieuwd naar de peanut butter, white chocolate, chocolate en maple… Heb jij ze al eens geprobeerd? Laat het me dan weten in een berichtje. Ik hoor het graag!

En wat kun je zoal maken met deze producten? Ik gaf al een aantal voorbeelden op mijn blog, CHECK ZE HIERONDER!


 

… en wil je graag bestellen bij My Protein? Maak dan gebruik van de kortingscode speciaal voor Freud and Fries aangemaakt: FREUD. Hiermee krijg je 10% korting op je bestelling! HOPPA!


 

Recepten

Chocolade protein fluff met noten | Freud and Fries

Chocolade protein fluff met noten (Micellar casein)

Chocolade fruit oatmeal cake | Freud and Fries

Chocolade fruit oatmeal cake (Instant Oats)

Gezonde PB&J muffins | Freud and Fries

Peanut butter jelly muffins (peanut butter)

Walnoot-dadel brood | Freud and Fries

Walnoot-dadel brood (Instant Oats)

Berrylicious protein fluff | Freud and Fries

Berrylicious protein fluff (Micellar casein)

Choco-banana pops | Freud and Fries

Choco-banana pops (met pindakaasvulling) (peanut butter)

Wat zou jij doen met de producten van My Protein? Uitdagingen zijn welkom! 😉

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

2 reacties op “Review ♡ My Protein’s Products”

  1. Happyhealthy_iris schreef:

    Ikzelf heb al eens de white chocolate en banana flavourdrops gehad.
    Ik vind ze beide net iets te zoet, maar de smaak is er zeker wel. Echt een white chocolate en bananensmaak.
    Mijn favorietje is toch wel de white chocolate, deze is heerlijk doorheen je kwark of koffie! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *