Review ♡ Smart Bars (Body en Fitshop)

Review- Smart Bar (Strawberry White, Cookies, Vanilla Almond, Caramel) | Freud and Fries

Het is nog niet zo lang geleden dat ik mijn eerste eiwitreep uitprobeerde. Het was nooit zo mijn ding dus hoewel ik er wel eens een blik op wierp, kwamen ze nooit in mijn mandje terecht. Tot ongeveer een maand geleden. En ik was verkocht.

Review- Smart Bar (Strawberry White, Cookies, Vanilla Almond, Caramel) | Freud and Fries

Wat is een Smart Bar?

Smart Bars zijn een van de eiwitrepen van Bodyenfitshop (naast de Perfection Bar). Het zijn repen van 45 gram in 5 verschillende smaken: Delicious Vanilla Almond,Delicious White Chocolate, Delicious Chocolate, Delicious Coconut, Delicious Cookies en Delicious Strawberry White. De bars hebben in uitstraling veel weg van een candy bar maar zijn low-carb en bevatten slechts 1,5 gram suiker per reep. Gebruikte eiwitten in het product zijn whey isolaat en milk protein.

Smart Bar | Freud and Fries

Algemeen oordeel

De bars scoren prima qua macro’s. Het zijn geen Quest bars natuurlijk, maar wel beter betaalbaar. Met 15 gram eiwitten per bar met slechts zo’n 150 kcal is het voor mij een ideale pre-workout snack of een heerlijke oppepper na een goede training.

De Smart Bars hebben qua structuur vooral weg van een Milky Way. Behalve de chocolade waarmee de bar omhuld is zit er geen echte bite in; de vulling is behoorlijk zacht, maar niet taai. Een Smart Bar is makkelijk en snel te eten, niet al te groot, maar voor een lichte honger redelijk vullend (maar vallen niet zwaar). Wat ik zelf een enorm pluspunt vind is dat de bars niet extreem zoet zijn (met slechts 1,5 gram suiker). Ik wil nog wel eens last van mijn tanden krijgen wanneer ik heel zoet eet.

Review- Smart Bar (Strawberry White, Cookies, Vanilla Almond, Caramel) | Freud and Fries

Oordeel per bar

Strawberry White

Strawberry White (samen met White Chocolate die ik eerder heb geprobeerd) is mijn absoluut favoriet. Ik ben niet echt dol op repen met een fruitsmaak maar deze combinatie tussen witte chocolade en aardbei is hemels.

Caramel

Caramel heeft een iets zachtere vulling dan de overige bars.

Vanilla Almond

Vanilla Almond heeft een zeer sterke amandelsmaak. De bar doet me licht denken aan een gevulde koek maar dan omhuld door chocolade. Geen heel verkeerde combi dus.

Cookies

Cookies springt er voor mij het minst uit. De bar is absoluut niet vies maar ik kan zelf de smaak niet helemaal plaatsen. Het smaakt anders dan ik zou verwachten van een koekjessmaak, maar wat het dan wel is?

Kopen?

Ik zou ze zelf nogmaals kopen. Ik ben overigens ook erg benieuwd naar de overige twee smaken (Chocolate en Coconut). Zelf ben ik geen kokosfan en Bounty’s zijn absoluut niet mijn ding, maar wie weet slaagt deze bar er wel in op me op andere gedachten te brengen. Ik moet zeggen dat deze eiwitrepen best verslavend zijn. Wat dat betreft is de lage calorie-intake ook weer verraderlijk: ik heb snel de neiging er toch nog eentje te pakken omdat er eigenlijk helemaal niet zoveel in zit…

Tip: voor een heerlijke zomerse snack leg je een Smart Bar een paar uur van tevoren in de vriezer.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *