Vorige week ging ik met mama naar de opticien. We gaan nog altijd samen omdat ik mijn ogen niet logischerwijs in Nijmegen (waar ik woon) laat controleren, maar daarvoor speciaal naar Uden ga, waar ik al heel mijn lenzenleven kom. Gek, zou je denken, en inderdaad, ik heb daar geen hele goede reden voor, buiten dat ik eenmalig mijn lenzen heb laten controleren en bestellen bij een andere opticien en de kwaliteit flink is tegengevallen.
Het vergt dus wat tijd en planning om mijn lenzen opnieuw te laten opmeten en controleren, maar in ieder geval krijg ik daarvoor een fijne middag met mijn moeder voor terug. Nadat mijn tas weer is volgeladen met vloeistof en de bestelling voor nieuwe lenzen is geplaatst, gaan mam en ik nog lunchen in het dorp en vervolgens stappen we samen in de auto terug naar het station. Op de achterbank staan twee tassen op mij te wachten: één met herstelde kleding (want daar zijn moeders voor, toch?) en één met verse groenten uit eigen tuin.
“Ik heb ook wat rucola erbij gedaan.”
Even aarzel ik. Moet ik dit nu wel zeggen?
“Vinden jullie die rucola nou lekker? Ik vind hem eigenlijk een beetje te sterk.”
Eerlijk gezegd gooi ik op een gegeven moment dat bakje rucola altijd weg (maar dat zeg ik er maar even niet bij). Ik probeer om de zoveel tijd een paar blaadjes, maar het blijft altijd hetzelfde probleem: te sterk, te pittig, te aanwezig. Ik krijg het niet gehandeld.
“Pap doet er meestal wat honing-mosterd dressing bij, dan vindt hij het wel smaken. Ik vind het gewoon wel lekker zo.”
Oh, honing-mosterd dressing, dat is misschien een idee. Moet niet heel moeilijk te maken zijn, wel?
Inderdaad, het maken van honing-mosterd dressing blijkt enorm eenvoudig. Het is niet meer dan de naam al zegt: honing en mosterd en nog wat extra’s welke het tot een dressing maken. Je hebt het in no time op tafel staan en jup, het maakt rucola vele malen lekkerder, zodat ik het niet langer hoef weg te gooien.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: