Pannenkoek ♡ Low carb crêpes met pindakaas

Low carb crêpes met pindakaas | Freud and Fries

Franse vrouwen zijn luidruchtig, maken altijd ruzie met hun vriendje en gaan stiekem vreemd, hebben drie uur nodig om zich klaar te maken als ze naar de club gaan en kleden zich altijd nét iets te sexy. Dat zijn in ieder geval de conclusies die ik heb getrokken uit de tijd dat ik in een dorm in de Verenigde Staten woonde met onder andere twee Françaises. Mijn slaapkamer deelde ik overigens met een meisje uit Singapore. We hadden zo ongeveer het tegenovergestelde dag-nachtritme; zij ging naar bed wanneer ik opstond en lag te slapen terwijl ik aan mijn schoolopdrachten zat, en het dichtst dat we bij vriendschap kwamen was dat ik haar quads mocht voelen – wat, bij nader inzien, best intiem is. Wat ik ook best raar vond maar ook hierbij geldt, achteraf bezien kan ik me er best iets bij voorstellen, tegenwoordig zou ik haar ook graag mijn harde quads willen laten voelen.

Bij wijze van spreken dan.

Inmiddels is ze getrouwd, heeft ze een dochtertje en is ze van cheerleader verandert in huismoedertje, of zo doet Facebook geloven, dus ik heb alle kans om mijn quads net iets verder te laten ontwikkelen.

Maar Françaises dus. Ik heb er een klein halfjaar van kunnen genieten en verschillende stereotyperende beelden in mijn gedachten kunnen vastleggen. Zoals dat er elk weekend crêpes werden gebakken en dik besmeerd met Nutella. Ja, dat is nou echt Frans. Toch?

Hierop gebaseerd maakte ik mijn eigen low carb crêpes versie met een Nederlandse touch met, hoe kan het ook anders, pindakaas!

Low carb crêpes met pindakaas | Freud and Fries


Low carb crêpes met pindakaas
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Doe de eieren, karnemelk en kokosmeel samen in een kom en meng tot een geheel. Om het beslag wat zoeter te maken kun je nog wat druppels stevia toevoegen.
  2. Breng een koekenpan op temperatuur (middenhoog) en spray met non-stick spray of gebruik olie.
  3. Doe steeds een dunne laag beslag in de koekenpan en draai de pan direct rond zodat het beslag goed kan verspreiden.
  4. Bak de crêpes lichtgoudbruin aan beide kanten (ongeveer 2-3 minuten). Breng geleidelijk aan ook het temperatuur van het fornuis omlaag zodat de crêpes niet te donker worden. Ik haalde vijf middelgrote stuks uit het beslag.
  5. Verwarm de pindakaas met het water in de magnetron en meng om een vloeibare pindakaas te krijgen.
  6. Vouw de crêpes, lepel de vloeibare pindakaas er overheen en serveer met verse of ontdooide aardbeien.
Serving size: 1 Calorieën: 314 Vetten: 24 Koolhydraten: 3 Vezels: 6 Eiwitten: 20
Extra
Recept, zonder aardbeien:
Cal: 314; v/k/e/vez: 24g, 3g, 20g, 6g.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Voor elke Pancake Sunday…

Silver dollar pancakes

Mocha pancakes

Mocha Pancakes met Chocolade Drizzle | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: