Grote kans dat je het nog niet weet,
Maar ook de Sint en Pieten zijn aan een strak dieet.
Via zijn Pieten is Sint al even op de hoogte van de trend,
Dat je met een fikse spierbal pas écht de macho bent.
Bovendien heeft Sint laatst gehoord,
Dat je met een goed lijf nu eenmaal chickies scoort.
(En al is hij dan een oude man,
Dat wil niet zeggen dat hij helemaal níets meer kan.)
Dus tegenwoordig, in de gym van Pyt & Saint,
Is the place to be waar de man met zijn Pieten traint.
En erna moet de Chefpiet de postworkout verzinnen,
Want hoe krijgen zij hun eiwitjes binnen?
Kruid- en pepernoten mogen niet echt baten,
Die zitten namelijk vol met koolhydraten.
Hij zat avonden lang met zijn handen in zijn kroezend haar,
“Hoe krijgt hij dat in Sintersnaam nou weer voor mekaar?”
Ikzelf stond er dan ook behoorlijk van versteld,
Toen ik weken terug door een man werd gebeld.
In de eerste instantie dacht ik nog: “Wat moet ik hiermee?”
Maar ach, zijn vraag was heel duidelijk en recht-door-zee
Bovendien wist de Pieterman mij te verleiden met,
Dat het niet erg is als ik dit jaar een schoen van maat 44 neerzet.
Dus ik ga natuurlijk direct aan de slag met een concept,
En stuurde naar Spanje uiteindelijk dit recept.
Vervolgens bleef het behoorlijk lang stil zodat,
Ik eigenlijk het voorval ook helemaal vergat.
Tot ik laatst een bedankje per post ontving voor mijn fluff,
“De Sint is echt blij, hij is helemaal buff!”
120-150 ml karnemelk (hoeveelheid afhankelijk van welke caseïne, wel of niet xanthan gum)
Optioneel: 5 gram xanthan gum (ik koop deze Xanthan Gum)
15-20 gram kruidnootjes of pepernoten
Topping: extra kruidnoten en een snufje kaneel
Wat moet je doen
Zoals gebruikelijk wil ik je graag verwijzen naar deze post met als extra instructies: hoeveelheid karnemelk vooral op eigen gevoel toevoegen, dus zodra het wat begint te mixen en niet alleen maar ijskorrels zijn, de machine het werk laten doen. Als het echt niet richting ijs gaat nog wat extra toevoegen. Xanthan gum gebruik ik zelf meestal om het toch wat steviger te maken, maar in principe moet zonder bij dit recept ook lukken. Kruidnootjes tijdens het malen toevoegen, levert kleinere stukjes; tijdens het opfluffen maakt ze niet veel kleiner. Als topping is natuurlijk ook extra lekker!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: