Soep ♡ Romige vegan courgettesoep

Romige vegan courgettesoep | Freud and Fries

Afgelopen zondag bereikte ik een mijlpaal: voor het eerst in mijn leven rende ik een halve marathon afstand.

Ik vertrek zo dus over ong 2 uur als alles goed gaat,” appte ik naar mam. (Die dit overigens las als in “ik vertrek over twee uur” waardoor ik bijna aan een gesloten deur kwam.)

Eenentwintig komma één kilometers stonden op me te wachten en in de eerste paar honderd meter klotste ik al het water uit mijn waterriem over mijn billen en benen. De flesjes waren blijkbaar niet zo goed gesloten, lekkere voorbereiding. Ik overwoog weer naar huis te gaan om daar de riem te dumpen – want veel water voor onderweg had ik nu ook niet meer bij – maar besloot het er niet op te wagen met tegenzin opnieuw te moeten beginnen. Mijn anticipatie-angst was inmiddels al wel groot genoeg.

De volgende kilometers gingen prima voorbij. Ik luisterde tijdens het lopen een podcast, waardoor ik voldoende afgeleid werd en me ondertussen irriteerde aan een man die predikt KEIHARD te moeten werken, vrienden links te moeten laten liggen, minder tijd voor jezelf te moeten nemen, als je voor jezelf wilt beginnen en succesvol wilt worden. Ja, in zekere zin is dat waar, zij het niet dat deze zelfde man ook jarenlang een burn-out heeft gehad. De vraag is dus of alles wat hij zo hard roept wel zo verstandig is.

Anyway, irritatie genoeg om mijn benen energie te geven, laten we maar zeggen. Het dorp waarin ik ben opgegroeid kwam steeds weer een beetje dichterbij en toen ik de gemeentegrens bereikte, besefte ik wel dat ik al voor de eindstreep mijn ouderlijke huis zou bereiken. Nog even een ommetje tussen de weilanden – want ik móest en zou de halve marathon halen – en toen kon ik dan eindelijk bij mijn ouders in de tuin neerploffen.

Romige vegan courgettesoep | Freud and Fries

 

Vanwaar deze aanleiding bij een post over courgettesoep?

Nou, mijn ouders hebben een moestuin. En een overdaad aan courgettes. Dus kreeg ik een goede vijf tot tien kilo aan courgettes mee – groen en geel – en maakte daar deze soep van. Met ingrediënten die ik al in huis had, waardoor het automatisch een vegan soepje is geworden, lekker romig door het toevoegen van kokosmelk.

Eet jij vaak een soepje?

Soep ♡ Romige vegan courgettesoep
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Een heerlijke romige vegan courgettesoep zonder room of crème fraîche.
Wat heb je nodig
  • 1 L water
  • 1 bouillonblokje groente
  • 1 kg courgette
  • 200 ml light kokosmelk
  • Zout en peper naar smaak
Wat moet je doen
  1. Zet het water met het bouillonblokje op in een grote soeppan.
  2. Maak ondertussen de courgette(s) schoon en snijd in kleine blokjes.
  3. Zodra het water begint te koken en het blokje is opgelost, kan je de courgettes toevoegen en zacht laten meekoken.
  4. Wanneer de courgettes zacht zijn geworden (ongeveer 15 min), pureer je ze in het water tot een glad geheel.
  5. Voeg vervolgens de kokosmelk toe, roer erdoor en maak af met zout en peper, naar behoefte

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Meer soepjes…

Creamy rucola-broccoli soep

Creamy rucola-broccolisoep | Freud and Fries

Zoete pompoensoep

Zoete pompoensoep | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: