Toen ik nog op kamers woonde, ging ik regelmatig in Nijmegen Hatert naar de supermarkt. Logisch, want daar woonde ik in de buurt. Naast de gebruikelijke bezoekjes aan de Lidl en Emté, dook ik ook regelmatig de Turkse supermarkt in die net iets buiten het winkelcentrum zat. Gewoon af en toe, weet je wel, gewoon af-de-eigenaar-weet-inmiddels-wie-ik-ben-en-toe. Maar na twee verhuizingen kwam ik er eigenlijk nooit meer. Tot ik afgelopen week na het sporten weer eens in Hatert terechtkwam en ik dezelfde winkel – zo’n vier jaar later – op de hoek van de straat zag.
Ik kon niet anders dan erheen gaan.
Het mooie verhaal had kunnen zijn dat de eigenaar me nog steeds herkende. Zou leuk zijn geweest.
Maar dat was uiteraard niet zo, ik was gewoon de zoveelste klant. De zoveelste klant die zich stond te verlekkeren tussen de schappen. Karamelspread, Iraanse dadels, vers fruit. Buitenlandse koekjes en snoep. Ik vind winkelen in een supermarkt oprecht leuker dan voor kleding shoppen.
Nou zijn Oreo’s natuurlijk niet het meest inheems van alle koekjes die daar lagen, maar ik besloot ze maar weer eens in huis te halen (doe ik normaal nooit want je weet… #noselfcontrol). Tijd voor een nieuw receptje, lekker simpel omdat het warm weer was en niemand dan staat te springen om te bakken.
25 gram havermout of havermeel (bijvoorbeeld Instant Oats (My Protein) of Ultra Fine Oats (Body en Fitshop))
Wat moet je doen
Haal van elk Oreo-koekje een zijde af. Schraap de vulling eraf en voeg bij de andere zes helften (je hebt dus zes zijdes mét en zes zijdes zonder vulling).
Maal de Oreo-helften zonder vulling in een (kleine) keukenmachine tot een fijne kruimel en zet apart op een plat bordje.
Doe de overige ingrediënten samen in de keukenmachine en maal tot het een stevige bal vormt.
Maak twaalf kleine balletjes uit de grote bal.
Rol de balletjes door het gemalen Oreo-poeder et voilà!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: