Komend weekend is het Valentijnsdag en hoewel ik voor het eerst sinds jaren niemand heb om het mee te vieren, is dit ook een van het eerst sinds jaren dat ik er al twee (nee, wat zeg ik: drie) weken van tevoren mee bezig was. Het is een beetje de roze olifant waar je nu vooral níet aan moet denken. Maar in dit geval is het de roze cream cheese bal waar je vooral niet aan moet denken.
Of wel aan moet denken. Eraan moet denken om ‘m te maken. Op tijd. Voordat het Valentijnsdag is. Alhoewel het risico bestaat dat ‘ie al op is voordat je ‘m op 14 februari op tafel serveert. Heerlijk met deze koekjes bijvoorbeeld: de krokante protein hazelnootkoekjes.
Doe de cream cheese, pindakaas/notenboter, whey en het vanille extract in een grote kom en meng goed. Dit kan ook in een keukenmachine maar tevens met een staafmixer.
Leg een stuk plastic folie op het aanrecht en schep hierin de cream cheese mix. Pak het folie bij de punten vast en vouw naar binnen. Probeer al zoveel mogelijk tot een bal te vormen. Het is nog niet erg als dit geen mooie ronde bal wordt!
Plaats nu in de diepvries, zo'n 30 minuten, tot de bal hard genoeg is (maar niet geheel bevroren) om tot een bal te vormen. Als de bal stevig genoeg is kun je ook de topping alvast aanbrengen, anders nog even kort invriezen (misschien nog zo'n 20-30 minuten) tot het stevig genoeg is om vast te houden.
Hak de chocolade in grove stukken en doe samen met de gedroogde gojibessen in een keukenmachine. Maal fijn tot er kleine stukjes overblijven.
Doe de stukjes op een bord en rol de licht-bevroren cream cheese bal erdoorheen zodat het aan alle kanten bedekt is. Druk voorzichtig aan met je handen en zorg ervoor dat er geen kale plekken zijn.
Plaats in de diepvries wanneer je het nog niet direct serveert, je kunt de bal tot ongeveer een dag van tevoren in de koelkast plaatsen alvorens te serveren.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: