Eetbaar bananenbrood beslag

Bananenbrood pudding | Freud and Fries

Goedemorgen zeg!

Doe ik niet vaak, dit – ’s morgens vroeg nog snel een receptje op mijn blog “knallen.” Deze ochtend wel want vanmorgen besloot ik eens out of my comfortzone te stappen en in plaats van het gebruikelijke bordje havermout (en bij uitzondering kwark, zoals gisteren) iets anders te maken: bananenbrood beslag. Als ontbijt. Juist!

Eigenlijk heb ik altijd wel een blik kikkererwten in mijn kast staan, want het is echt een goede go to wanneer het gaat om eetbaar beslag. Vorig jaar maakte ik bijvoorbeeld eetbaar koekjesdeeg. En vandaag… vandaag is het dus bananenbrood!


Eetbaar bananenbrood beslag
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 2
Wat heb je nodig
  • 240 gram kikkererwten (ik gebruikte Valle del Sole chickpeas)
  • 18 gram Micellar Casein (banaan, eventueel vanille)
  • 75 ml (5 el) water (maar melk kan ook!)
  • 1 banaan (107 gram)
  • Eventueel discodip als topping
Wat moet je doen
  1. Doe alle ingrediënten in een (kleine) keukenmachine of pureer met een staafmixer. Zorg dat het beslag glad en vrij van klontjes is.
  2. Serveer eventueel met wat discodip of een andere topping (cacao is ook erg lekker!)
Serving size: 1 Calorieën: 82 Vetten: 1 Koolhydraten: 10.5 Vezels: 3.5 Eiwitten: 6.5
Extra
Cal: 164; v/k/e/vez: 2g, 21g, 13g, 7g.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: