Cake ♡ Schwarzwälder Kirsch banana bread

Schwarzwälder kirsch banana bread | Freud and Fries

Meestal sta ik in mijn eentje in de keuken, maar een maandje geleden heb ik voor het eerst een collega uitgenodigd om samen met mij te gaan bakken. Dat resulteerde in twee prachtige bananenbroden (de andere, een Tony Chocolonely banana bread, vind je eveneens op mijn blog).

De Schwarzwälder kirsch is eigenlijk een taart bestaand uit chocoladecake, kersen, slagroom en kersenbrandewijn. Over de oorsprong is wat onduidelijkheid. Het zou vernoemd kunnen zijn naar de kirsch die in het Zwarte Woud veelal werd gemaakt. Anderzijds zou het het juist de naam gekregen kunnen hebben door de donkere cake en de chocolade die eroverheen wordt gestrooid en daarmee zou het wat weg hebben van een donker woud.

In ieder geval is het een very chocolaty, niet al te zoete taart en in dit bananenbrood hebben we vergelijkbare smaken proberen te verwerken. Van binnen lekker moist en wat knapperig aan de bovenkant.

Schwarzwälder kirsch banana bread | Freud and Fries

Cake ♡ Schwarzwälder Kirsch banana bread
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 12
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Verwarm de oven tot 175ºC.
  2. Prak de bananen en avocado fijn tot een papje (mocht je avocado uit het diepvriesvak gebruik, plaats deze dan 1 à 2 minuten in de magnetron om te ontdooien).
  3. Voeg hieraan de overige ingrediënten toe, behalve de kersen, cream cheese en cacao nibs.
  4. Mix alle ingrediënten tot een nat beslag.
  5. Giet het beslag in een cakevorm.
  6. Snijd met een mesje de cream cheese in kleine stukken en druk verdeeld over de cake in het beslag. Duw ook de kersen in het beslag en strooi ten slotte de cacao nibs erover.
  7. Zet de cakevorm in de oven en bak in ongeveer 60-70 minuten tot gaar (de cake hoort van binnen nog wat zompig te zijn). Mocht de cake bovenaan wat donker wordt, plaats dan een stuk aluminiumfolie erover om te voorkomen dat het aanbrandt.
  8. Laat de cake volledig afkoelen voordat je deze aansnijdt.
Serving size: 1 Calorieën: 129 Vetten: 4 Koolhydraten: 17 Vezels: 4 Eiwitten: 6
Extra
Totale recept:
Kcal: 1.553; v/k/e/vez: 51g, 207g, 68g, 50g.

VOLG FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!


Ook lekker…

Schwarzwälder kirsch mug cake

Vezelrijke kwarktaart chocolade-kers

Vezelrijke kwarktaart chocolade-kers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: