Meestal sta ik in mijn eentje in de keuken, maar een maandje geleden heb ik voor het eerst een collega uitgenodigd om samen met mij te gaan bakken. Dat resulteerde in twee prachtige bananenbroden (de andere, een Tony Chocolonely banana bread, vind je eveneens op mijn blog).
De Schwarzwälder kirsch is eigenlijk een taart bestaand uit chocoladecake, kersen, slagroom en kersenbrandewijn. Over de oorsprong is wat onduidelijkheid. Het zou vernoemd kunnen zijn naar de kirsch die in het Zwarte Woud veelal werd gemaakt. Anderzijds zou het het juist de naam gekregen kunnen hebben door de donkere cake en de chocolade die eroverheen wordt gestrooid en daarmee zou het wat weg hebben van een donker woud.
In ieder geval is het een very chocolaty, niet al te zoete taart en in dit bananenbrood hebben we vergelijkbare smaken proberen te verwerken. Van binnen lekker moist en wat knapperig aan de bovenkant.
Prak de bananen en avocado fijn tot een papje (mocht je avocado uit het diepvriesvak gebruik, plaats deze dan 1 à 2 minuten in de magnetron om te ontdooien).
Voeg hieraan de overige ingrediënten toe, behalve de kersen, cream cheese en cacao nibs.
Mix alle ingrediënten tot een nat beslag.
Giet het beslag in een cakevorm.
Snijd met een mesje de cream cheese in kleine stukken en druk verdeeld over de cake in het beslag. Duw ook de kersen in het beslag en strooi ten slotte de cacao nibs erover.
Zet de cakevorm in de oven en bak in ongeveer 60-70 minuten tot gaar (de cake hoort van binnen nog wat zompig te zijn). Mocht de cake bovenaan wat donker wordt, plaats dan een stuk aluminiumfolie erover om te voorkomen dat het aanbrandt.
Laat de cake volledig afkoelen voordat je deze aansnijdt.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: