#Happyhumpday ♡ Mijn top 5 biloefeningen

Humpday | Freud and Fries

Wilde jij altijd al eens de opmerking “mooie billen”, “that ass tho” of “kontje!” naar je hoofd geworpen krijgen? Nou, in dat geval zou je je eens kunnen wagen aan mijn favoriete biloefeningen.

Here goes…

Walking Lunges

Is het raar dat ik gek ben op lunges? Want, ja, ik ben gek op lunges. Het liefst met flink wat gewichten in mijn handen (of nek) en goede wijde en diepe stappen. Ik zou mijn boodschappen nog wel door de gang lungen, zij het niet dat ik in feite betere dingen te doen heb. Mijn 8 x 8 lunges in combinatie met een goede leg curl zijn behoorlijk killing op het moment, dus je kunt je voorstellen dat ik geniet.

Smith Machine Hip Thrust

Mijn hip thrusts heb ik al op verschillende plekken gedaan. Vanaf bench press-bankjes, op een bankje met losse stang, op een step met losse stang, gelegen tussen de leg curl. En sinds kort dus onder de Smith Machine. En die laatste is echt ideaal want als je steeds hoger in gewicht gaat is het niet fijn om met een stang en schijven te sjouwen.

Cable Kick Back

Er is één reden dat ik me graag vastbind aan een paal en dat is om kick backs te doen. Wanneer je last hebt van je knieën kan de lunge wel eens vervelend zijn om uit te voeren en in die gevallen (of gewoon überhaupt) is het ideaal om kick backs te doen. Staand op één been, je handen steunend aan de paal je andere been naar achter en omhoog werpen. Die ga je voelen!

Bulgarian Split Squat

Evenwicht is niet mijn sterkste punt maar met de split squat kun je hem in ieder geval goed oefenen. In het begin sta ik altijd wat te wiebelen maar op een gegeven moment heb je de smaak wel te pakken. Goed diep doorzakken maakt de oefening extra zwaar.

Mij is overigens lang niet duidelijk geweest wat nu het verschil is tussen een lunge en de (gewone) split squat. Het verschil zit ‘m in de actieve spieren: bij de lunge is het achterste been actief en wordt daarmee kracht gezet, bij de split squat is dit niet het geval omdat de focus ligt op het voorste (en enkel dat) been. Doordat de focus enkel op dat been ligt wordt er in principe niet in- of uitgestapt.

Reverse Hip Abductor

Je wordt raar aangekeken (in ieder geval, in mijn gym) wanneer je deze oefening doet, maar wat is ‘ie heerlijk. Nou is het spreiden en sluiten van je benen sowieso al een wat (sociaal) ongemakkelijke oefening (zeker wanneer abductor en adductor tegenover elkaar worden geplaatst, wat het geval is in mijn eigen gym) – or is it just me? – maar als je dat ook nog eens demonstratief achterstevoren doet en half staand, dan roept het misschien wel om aandacht. Maar de keren dat ik deze oefening uitvoer loop ik de volgende dag wel moeilijk van de spierpijn. En pain is gain.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

2 reacties op “#Happyhumpday ♡ Mijn top 5 biloefeningen”

  1. Sweetty Gerlady :) schreef:

    Monique, ik wil die oefeningen wel eens zien, maak eens een filmpje! 😉

    Groetjes, Jenna

    • Monique schreef:

      Oh god, daar vraag je me iets haha. Ik zal erover denken, filmpjes (laten) maken is niet zo mijn ding (geen idee hoe ik dat allemaal moet monteren), maar wie weet ga ik ook nog eens ooit aan het vloggen of whatever en dan roep je “houd toch eens op met al die filmpjes!” Kom jij anders mijn filmpjes opnemen? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *