IJs ♡ Chai-raspberry protein ijs

Chai-raspberry protein ijs | Freud and Fries

De afgelopen zomer heb ik mijn protein fluff ingeruild voor deze smoothiebowls of proteïne ijs (ik ben er nog steeds niet uit hoe ik het precies noemen wil). Eigenlijk is het een luie versie van protein fluff, alhoewel ook weer niet zó lui als mijn échte luie variant. Het voordeel van dit proteïne ijs is dat het, in tegenstelling tot protein fluff, niet zo luchtig is en daardoor minder heftig vult. Het heeft echt meer de structuur van ijs (zeker door het toevoegen van xanthan gum, al kan je dit ook gewoon weglaten) en geeft je minder een opgeblazen gevoel.

Waar geef jij de voorkeur aan, denk je: protein fluff of protein ijs?

IJs ♡ Chai-raspberry protein ijs
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
  • 150 gram diepvries framboos
  • 10 ijsblokjes
  • 25 gram Live Puri chai caseïne
  • 130 ml Coconut Original (Alpro) of andere melk
  • Optioneel: 2 gram Xanthan Gum (voor betere ijsstructuur)
  • Optioneel: naar smaak enkele druppels vanille Flav Drops
Wat moet je doen
  1. Crush het ijs en diepvriesfruit in een goede keukenmachine of blender.
  2. Voeg vervolgens het eiwitpoeder (en de xanthan gum) toe en maal kort.
  3. Giet hier vervolgens de kokosmelk (en vanille drops) bij en laat de keukenmachine een tijdje draaien (zo'n 10 minuten) tot het een dik en romig geheel is.
  4. Vul twee schaaltjes ermee (of één grote) en maak af met toppings naar keuze.
Serving size: 1 Calorieën: 195 Vetten: 1 Koolhydraten: 17 Vezels: 0 Eiwitten: 24
Extra
Totale recept:
Kcal: 195; v/k/e/vez: 1g, 17g, 24g, 0g.

Xanthan gum hoef je niet per se toe te voegen, maar geeft het wel een romigere structuur.

VOLG FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!


Hoe je protein fluff maakt…

Protein fluff tutorial

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

En verschillende protein fluffs…

Stroopwafel protein fluff

Reese’s protein fluff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: