De afgelopen zomer heb ik mijn protein fluff ingeruild voor deze smoothiebowlsof proteïne ijs (ik ben er nog steeds niet uit hoe ik het precies noemen wil). Eigenlijk is het een luie versie van protein fluff, alhoewel ook weer niet zó lui als mijn échte luie variant. Het voordeel van dit proteïne ijs is dat het, in tegenstelling tot protein fluff, niet zo luchtig is en daardoor minder heftig vult. Het heeft echt meer de structuur van ijs (zeker door het toevoegen van xanthan gum, al kan je dit ook gewoon weglaten) en geeft je minder een opgeblazen gevoel.
Waar geef jij de voorkeur aan, denk je: protein fluff of protein ijs?
Optioneel: naar smaak enkele druppels vanille Flav Drops
Wat moet je doen
Crush het ijs en diepvriesfruit in een goede keukenmachine of blender.
Voeg vervolgens het eiwitpoeder (en de xanthan gum) toe en maal kort.
Giet hier vervolgens de kokosmelk (en vanille drops) bij en laat de keukenmachine een tijdje draaien (zo'n 10 minuten) tot het een dik en romig geheel is.
Vul twee schaaltjes ermee (of één grote) en maak af met toppings naar keuze.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: