Monique Op Maandag #12 ♡ Cutten of kracht?

Monique Op Maandag #12- Cutten of kracht? | Freud and Fries

Herinner je je nog dat ik iets schreef over cognitieve dissonantie? Anders even hier lezen dan. Want, ja, ik begin deze post bewust met die vraag, zodat ik mijn verhaal alvast wat body kan geven. Om mijn cognitieve dissonantie wat te verlagen. Cognitieve dissonantie, het ongemakkelijke gevoel dat je krijgt wanneer je het een zegt maar het ander doet. Doe ik zo vaak. Maar meestal hoef ik het niet hardop uit te spreken.

❝Ben je nog aan het cutten, Monique?

Eh, ja. Zoiets. Behalve, niet echt. Half. Dus eigenlijk niet?

❝Gaat dat wel, met die training van je?

Eigenlijk niet. Elke week m’n gewicht ophogen, Deadlift naar de 120 proberen te brengen en dan in een calorietekort gaan zitten? Nah. Not working. Wat er gebeurt, is dat ik meer ga eten (al kan dat ook gewoon een excuus zijn). En dat ik de hele tijd in een spagaat zit tussen wel of niet volledig voor cutten gaan. Spreekt ook een beetje deze blog weer tegen. Cognitieve dissonantie is volop aanwezig.

Dus wat doe ik?

Mezelf goedpraten.

Mezelf de vraag stellen: wat wil je nu écht? Want, wat wil je nu écht, Monique?

En natuurlijk is het makkelijke antwoord: both. Maar dat is ook meteen het onhaalbare antwoord. Dus dan maar over naar het moeilijke antwoord. Verschillende keren heb ik er flink over getwijfeld. Ja, ik wil die Deadlift van 120 halen en die Bench Press van 50+ en een Squat van 80, maar toch gaan deze getallen even on hold. Ik wil namelijk ook wel eens wat meer definitie zien in de spieren die ik de afgelopen tijd heb opgebouwd. Gaat dat betekenen dat ik minder energie zal hebben voor mijn trainingen? Ja, waarschijnlijk wel.

Ik wil ook wel een #twomonthchallenge aangaan, zoals ik die bij GoWithIndi al voorbij zag komen. Het wordt tijd dat ik het eens serieus ga aanpakken, maar ook met een concrete einddatum. En dus pak ik morgen de trein. Niks geen symbolische trein. Gewoon de NS. Naar Breda.

Vind ik spannend. Vind ik ook tof. En opnieuw, ik zal jullie op de hoogte houden.

Komende week ga ik alvast de strijd met mezelf aan. Ik ben iemand die wanneer ze ergens aan begint, het ook volledig af wil maken. En toch heb ik besloten een tweede deloadweek achter mijn tweede cyclus te plakken (sorry Martijn, sorry Bram). Nog even hoog in de herhalingen zitten met de Marikenloop in het vooruitzicht, want die is komende zondag al (WUUUT).

 

By the way, dikke vette tip voor alle cheapies onder ons (lees: mensen als ik dus): als je geen fancy sportarmband hebt waarin je je telefoon (maar wie neemt nou z’n telefoon mee tijdens het hardlopen?) of iPod (of niet-Apple-merk) kunt stoppen, kun je ook een beenwarmer of opengeknipte sok dubbel rondom je bovenarm doen – met de opening boven uiteraard – en daarin je spullen stoppen. HANDIG!

MEER TIPS EN TRICKS EN PERSOONLIJK GELEUTER? VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK EN INSTAGRAM EN ZORG DAT JE HELEMAAL UP TO DATE BENT!

6 reacties op “Monique Op Maandag #12 ♡ Cutten of kracht?”

 1. indi schreef:

  Wauw Monique! Wat tof!! En mega stoer als je een #twomonthchallenge aan gaat. Heb ik onwijs veel respect voor, want ik weet hoe zwaar het is (haha). Good luck!! X

  • Monique schreef:

   Jaaaa, ik ben erg benieuwd! Hopelijk met goede hulp en begeleiding, want zoals jij ook al aangaf is dat belangrijk! Hoe lang heb je zelf nog?

   • Indi schreef:

    Ja, echt super super belangrijk! Want het kan echt een ‘mindgame’ zijn. Ik zit nu in week 10, dus nog 2 te gaan! Echt een super leerzaam proces (over zowel voeding als over jezelf). Ben benieuwd naar jouw journey!

    • Monique schreef:

     Hihi, ik ook! Ik ben nog even aan het wachten tot het start (al doe ik nog steeds m’n ding), hopelijk kan ik er af en toe ook wat updates over schrijven. Geloof het graag dat het enorm leerzaam was en is!

 2. indi schreef:

  Ps, die fulfill bars zijn lekker he? Ik ben echt DOL op die peanut caramel #guiltypleasure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *