Monique Op Maandag #7 ♡ Mijn cheatmeals

Monique Op Maandag #7- mijn cheatmeals | Freud and Fries

Ik moet iets bekennen en het gaat denk ik heel gek klinken. Misschien vind je het zelfs wat ongeloofwaardig. Misschien vind je me inderdaad wat vreemd. Dat mag, maar het is toch echt waar. Ik ben namelijk wat abnormaal als het aankomt op cheatmeals.

Waar een ander automatisch denkt aan repen Tony Chocolonely, Milka Oreo of een simpele zak paprikachips of uit de kast een zak chocolate chip cookies tevoorschijn tovert (was het maar enkel toveren hè), verlang ik naar iets totaal anders. Voor mij zijn het geen Ben & Jerry’s, geen geglazuurde donuts of een frietje kapsalon (ik heb het zelfs nog nooit op); ik begin niet spontaan te watertanden bij de gedachte aan een late night pizza of een XXL verpakking Snickers. Ja, ik weet het, I’m funny that way.

Mij maak je niet blij met snoep en koek en chocoladerepen. Met Valentijn hoef je me geen doos bonbons te geven, tenzij je mijn familie, vrienden of collega’s blij wil maken (wat best een goede zet kan zijn). De chocolade M die ik tijdens Sinterklaas krijg, wordt hoogstens gesmolten om te gebruiken in een recept (want hey, ik heb niets tégen chocolade). Je zal me niet treffen met een zak chips, een zak winegums (ik weet niet of die dingen nog steeds verkocht worden maar ik heb het nu al tien keer willen typen dus… voilà) of een handje (of drie handjes, niet stuks) paaseitjes.

Ik zit echt niet op een droog blaadje sla te kauwen en ik neem ook niet zogenaamd “voor de lekker” een zakje wortels (respect voor mensen die dat wel doen maar ik vind dat dus ronduit goor). Ik ben echt een enorme zoetekauw. Maar wat eet ik dan precies?

Wat zijn mijn cheatmeals?

Protein fluff voor hele luie mensen | Freud and Fries

Luie protein fluff

Stipt op één staat mijn luie protein fluff. Je dacht dat je al vaak mijn protein fluffs voorbij zag komen op Instagram? Nou, doe dat aantal maar maal twee of drie, dan weet je hoe vaak ik die luie protein fluff eet. Eerlijk waar, ik vraag me regelmatig af hoe anderen het doen – niet voortdurend snacken – ik heb daar zelf de oplossing nog niet voor. Aan een eiwittekort zit ik nooit, dat begrijp je nu wel. Een flinke schep eiwitpoeder over mijn bevroren besjes, wat karnemelk en soms nog wat zoetstof en klaar is kees. Snel gemaakt en voor mij echt een comfort food (al krijg je het er wel enorm koud van).

Wat ik ook vaak doe is die brokken eiwitrijke diepvriesvruchten op een rijstwafel en dan maak ik er – met veel geknoei als gevolg – een soort ijssandwich van.

Date met cottage cheese | Freud and Fries -1

Met cottage cheese gevulde dadels

Van de pindakaaspot probeer ik af te blijven (want dat schijnt nog een betere combinatie te zijn) maar dadels gevuld met cottage cheese zijn echt HEMELS. Zoet met romig, hnnnng… Ik gebruik zelf die kleinere Iraanse dadels maar Medjool dadels, zoals deze hier, zijn er ook prima voor.

Luie protein fluff met cottage cheese

Een tweede optie voor de luie protein fluff is deze te maken met cottage cheese in plaats van (of naast) karnemelk. Door Micellar Casein te gebruiken (ik gebruik graag de White Chocolate Micellar Casein van Body en Fit) wordt het een lekker dikke brei en wordt het een goed vullende snack (al heb ik eerlijk gezegd meestal niet genoeg aan één bakje, maar hey, that’s me). 

Gezonde pindadip

Ik heb sowieso best een obsessie met cottage cheese – en ik heb wel eens geprobeerd het niet te kopen maar om de een of andere reden ga ik dan allerlei recepten bedenken waar ik TOEVALLIG net cottage cheese voor nodig heb – dus de volgende cheatmeal bevat ook gewoon cottage cheese: de pindadip. Het liefst dip ik er schijfjes appel in maar bij gebrek hieraan neem ik een peertje.

Casein pudding

Soms gooi ik geen diepvriesfruit bij mijn caseïne maar maak ik een pudding van caseïne en water (of karnemelk) en gooi ik er wat cacao nibs doorheen. It’s that simple, ik zal er binnenkort nog een “receptje” van online plaatsen (al is het dus echt niet meer dan wat ik zojuist zei).

Rijstwafels met cream cheese en courgette

Voor de hartige trek beleg ik rijstwafels met een dikke cream cheese (het liefst gekruid) en courgetteschijfjes. Blaadjes ijsbergsla kan ook en met plakjes kipfilet ertussen is het natuurlijk extra lekker!

Red de protein fluff | Freud and Fries

Foto: Deze zijn van jullie!

GEEN PROTEIN FLUFF, MONIQUE?

Nope. Protein fluff is zeker een (verantwoorde) cheat maar valt bij mij niet onder cheats omdat ik er moeite voor moet doen. Een cheat voelt bij mij vooral zo omdat ik het razendsnel kan maken en daardoor er ook razendsnel te veel van kan maken.

En jij? Heb jij ook wat meer ongebruikelijke cheats? Laat het me weten, dan voel ik me niet meer zo alleen! 

VOLG JE FREUD AND FRIES AL OP FACEBOOK? NEEM OOK EENS EEN KIJKJE OP MIJN INSTAGRAM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *