Event ♡ Fibo 2016

Fibo 2016 | Freud and Fries

Dit soort events schijnen bij mij altijd last minute geregeld te worden. Een halfjaar geleden riep ik al dat ik graag naar de FIBO wilde gaan, maar uiteindelijk heb ik nooit een kaartje gekocht (hoe zou ik er immers komen, helemaal in Keulen?). Dus toen ik opeens de mogelijkheid kreeg met iemand mee te reizen, heb ik alsnog die kans gegrepen en 48 uur later stonden we samen met mannen in tanktops en vrouwen met croptops in de file naar Koelnmesse.

De FIBO. Al snel ontdekte ik dat het in feite bestaat uit twee werelden:

Fibo 2016 | Freud and Fries

Aan de ene kant de sophisticated wereld, de wereld van de handelaren, de kopers, de business people. Waar je op zoek kunt naar een nieuwe sauna voor je sportschool, fancy lockers, de nieuwste fitnessapparaten (denk aan de Skillmill) en je kaartje achterlaat bij nieuw opgerichte bedrijfjes die hun eiwitpoeders naamsbekendheid willen geven. Mannen in colberts en blouses, mensen die alle tijd voor je nemen en een schone vloer. Maar tegelijkertijd ook de wereld met energiek gedans en de nieuwste hypes op groepslesgebied. Stel je voor, een hele zaal vol met springende dames (en heren natuurlijk) op trampolines of fysiotherapie met extra motorneuronstimulatie.

Fibo 2016 | Freud and Fries

 

Fibo 2016 | Freud and Fries 2

 

Fibo 2016 | Freud and Fries 1

Aan de andere kant de zalen (10.1 en 10.2) van FIBO Power waar een mengelmoes van testosteron en zweet je neusgaten binnendringt, de allang gevestigde supplementnamen met schreeuwende banners boven je hoofd hangen en de gemiddelde man opgepompt en halfnaakt is en menig getande bil aan je voorbij loopt zodat je je opeens helemaal niet meer zo afgetraind voelt. Hier kun je op de foto met je favoriete bodybuilder (of bodybuildster), een handtekening op je telefoon, shirt of belt vragen en in de rij staan voor een nieuwe shaker. Overal staan schaaltjes met in stukken gesneden protein bars (maar alleen tot vijf uur, daarna is alles leeg en weggeruimd, zo bleek), ligt de vloer vol met sigarettenpeuken en weggegooide flyers en staat langs elke muur een rij blikjes (hoogstwaarschijnlijk Monster of een andere energydrank). Mijn gezelschap maakt een grapje over die mannen met hun keurig afgewogen voer en ik laat nog maar even mijn bakje in mijn rugzak zitten.

Waar je blijkbaar jaren terug met tassen vol samples naar huis gaat (en wat ik me ook nog herinner van de Nationale Gezondheidsbeurs), ga ik nu naar huis met een lege. Gelukkig geen lege portemonnee, want ik weerhoud me ervan – in tegenstelling tot de meeste bezoekers die ik zie rondsjouwen met enorme plastic tassen – nieuwe potten whey of eiwitrepen aan te schaffen. Ik heb nog genoeg in huis immers en weersta al enkele weken de drang nieuwe caseïne te kopen zodat ik elke dag protein fluff met whey maak.

Fibo 2016 | Freud and Fries

 

Fibo 2016 | Freud and Fries

Bizar hoe enorm de wereld van fitness en welzijn is en hoe het gros geclusterd is rond in die ene zaal. Het moge duidelijk zijn waar de meeste bezoekers zich in het weekend verzamelen. Bij de Experts en Passion zul je niet gauw een tanktop of breedgeschouderde man tegen het lijf lopen. Mijn poging om aan een charmante spierbundel te komen is overigens ook niet geslaagd, dus ik ga weliswaar met geheel lege handen naar huis. Lege handen en lege benen overigens, want goh, wat een hel met die spierpijn na legday

MEER REVIEWS, RECEPTEN EN PSYCHOLOGISCHE ARTIKELTJES? VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

2 reacties op “Event ♡ Fibo 2016”

 1. Jenna schreef:

  Heey Monique,

  Ik vroeg me al af wat het toch was. Maar blijkbaar heb ik niets gemist! Het is ook altijd hetzelfde met die beurzen. een hoop geld om er te komen, een hoop geld om er te zijn… 🙂 Gelukkig heb je het goed voor elkaar!

  Heel fijn die mensen, die blijkbaar geen ander leven hebben behalve sport, in een ruimte. Maar ik haal mijn inspiratie toch liever van mensen die iets meer bieden, dan halfnaakte foto’s en foto’s hoe geweldig het leven is als je spieren hebt. <3 Jenna

  • Monique schreef:

   Hey Jenna, niet iedereen zal het even leuk vinden inderdaad! Mij trekt dat juist wel, dat wereldje, het is ook een beetje mijn wereldje. Niet dat er niets anders is dan sporten, maar zelf beschouw ik het wel als behoorlijk belangrijk. Er is zeker meer dan enkel halfnaakte foto’s of alleen het plaatje neerzetten dat alles zo goed en geweldig is met een strak lijf of inderdaad die spieren, ik denk ook heel waardevol dat je dat beseft! Liefs, Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *