Monique Op Maandag #1 ♡ In de cut

Monique Pulldown | Freud and Fries

Dat ik ooit nog eens een blogpost zou schrijven met mezelf in de titel, I wouldn’t have thought. Maar na ook al een ab-pic (wat echt not done was in mijn ogen) en een flinke overdosis selfies, kon deze “trip naar mijn ego” niet langer uitblijven.

Nu even alle gekheid op een stokkie: deze blogcategorie die vanaf nu elke maandag moet gaan komen, heet natuurlijk “Monique Op Maandag” om een reden: deze post gaat over mij. Mijn naam vermelden leek me wel op z’n plaats. Met Personal Body Plan bijna ten einde, ben ik me steeds meer gaan focussen op wat ik nu werkelijk wil, wat nu werkelijk bij mij past en een manier om deze leefstijl voort te zetten (want, nee, het houdt niet op na die zes maanden).

❝Focussen op wat ik nu werkelijk wil.

In de afgelopen maanden heb ik geleerd dat ik iets nodig heb wat meer is toegespitst op mijn leefstijl en met name mijn (wellicht wat kritischere?) denkwijze. Afgesteld op mijn doelen en behoeftes, welke verder gaan dan enkel een bepaald fysiek bereiken. Iets waar ik voor de volle – laten we zeggen – 99% achtersta. Geen 100% omdat ik geloof in een stukje twijfel om steeds scherp te blijven op je eigen gedrag, gedachten en gevoel.

Maandagen zullen met deze nieuwe blogcategorie starten met een terugblik op mijn proces, vanuit mijn perspectief, en niet langer meer onder de noemer Personal Body Plan, ook al zit ik op het moment nog in de laatste maand.

Wat ga je lezen?

Dus, waar ga je het vanaf nu over hebben dan, Monique?

Ik ga jullie meenemen in de wondere wereld van mijn cut. The good, the bad and the ugly. Laat ik meteen bekennen dat ik lang heb getwijfeld of ik dit wilde doen. Aangeven dat ik de cut inga (en op termijn weer richting spieropbouw) en daar ook daadwerkelijk over vertellen. Ik wil niemand stimuleren hetzelfde te doen of aanzetten tot bepaald gedrag. Tegelijkertijd geloof ik in het delen van zulke ervaringen om daaruit (zelf maar anderen) sterker eruit te (laten) komen. Zoals ik al zei the good, the bad and the ugly. Ik ben nu eenmaal niet het type dat braaf haar schema’s en lijstjes volgt en zonder problemen haar doelen behaalt en zulke struggles mogen best eens gedeeld worden. Een cut en droger staan klinkt leuk, maar ik denk dat het vooral een vallen én opstaan is.

Nou ben ik natuurlijk allang niet de enige die een boekje opendoet en aankomt met een “kijk mij eens open en eerlijk zijn”; je ziet die blogs tegenwoordig overal. Dus ja, misschien is dit weer de zoveelste. Maar ik hoop toch met mijn psychologieachtergrond net een stukje extra te kunnen bieden zodat die “reis” van mij voor jou ook interessant gaat worden.

Monique Pulldown | Freud and Fries

In de cut?

De oplettende lezer zal zich nu wellicht afvragen waarom ik in de cut ga terwijl ik tijdens Personal Body Plan ook bezig was met het doel vetverbranding. Dat klopt inderdaad. In de afgelopen tijd was ik ook al op zoek naar manieren om mijn vetpercentage omlaag te brengen. Maar steeds was het ook een zoektocht, want in tegenstelling tot andere PBP’ers om me heen ben ik niet zo strikt daarin geweest. Ik was echt nog zoekende naar wat werkte voor mij. Ik wilde (en kon) niet direct met mijn caloriebudget aan te slag. Deels omdat ik het idee had dat het niet klopte (te laag was) en deels omdat ik niet enkel voor het fysieke ging, maar ook een stukje mentaal en het vinden van een structuur die ik daarvoor nog miste.

Nu ik het idee heb daarin flinke stappen te hebben gemaakt, wil ik eindelijk op fysiek vlak een stapje gaan maken – wat niet betekent dat ik het op mentaal vlak laat verslonzen – en daadwerkelijk een cut ingaan. Niet langer proberen maar doen. Niet langer “ik denk dat ik…” maar “ik ga..”

De afgelopen periode voelde als een soort pre-fase – een voorbereiding – en wat nu gaat gebeuren… dat is mijn officiële cut. Niet omdat ik bikini-proof wil zijn voor de zomer of omdat ik aan wedstrijden ga doen, maar enkel en alleen om te zien wat er kan gebeuren (zowel fysiek als mentaal). Kijk je mee?


VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


En Personal Body Plan dan?

Wil je nog (terug)lezen over mijn ervaringen met Personal Body Plan? Kijk dan hier:

Leuk om te zien, blijkbaar ging het telkens toch ergens over.

2 reacties op “Monique Op Maandag #1 ♡ In de cut”

  1. Dimitri schreef:

    Ik volg! Mede omdat ik het zeer spijtig vind dat bij PBP alleen maar de top resultaten gedeeld worden, precies dat niemand niet faalt. Alsook is het overduidelijk dat alle stukjes tekst alleen door PBP zelf worden samengesteld.

    • Monique schreef:

      Oké tof, Dimitri! Ik denk (of weet) zeker dat er ook “falen” voorkomt. Al is het natuurlijk nooit een daadwerkelijk falen omdat de meesten wel blijven leren en dus inzichten rijker worden. Maar inderdaad, er zijn geen verhalen van vrouwen (en wellicht ook mannen?) die nu in eetbuien terecht zijn gekomen of die zichzelf op een andere manier zijn tegengekomen, terwijl die geluiden er wel zijn, helaas. Nou hoop ik niet dat ik wel die persoon ga zijn haha, maar ongetwijfeld ga ik tegen dingen aanlopen. En die ga ik ook maar vertellen ook. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *