Monique Op Maandag #5 ♡ Olympic Lifting?

Monique Op Maandag #5- Olympic Lifting? | Freud and Fries

Er wordt wel vaker goedkeurend geknikt of duimen opgestoken tijdens mijn gymsessies. Wel vaker komt iemand me vragen of ik misschien voor iets train (“nee, ik train om het trainen”). Allemaal heel normaal. Zeg ik niet om stoer te doen, overigens, zeg ik omdat het is. Het maakt eigenlijk vooral dat ik me ongemakkelijk voel: immers komt er altijd zo’n vreselijk oncontroleerbaar trots glimlachje op m’n gezicht wanneer ik zoiets opmerk. En ik wil eigenlijk niet zo zelfingenomen zijn lijken. Al ben ik uiteraard ook gewoon trots, ja.

Dus toen ik vorige week een man goedkeurend zag knikken vanaf zijn spinfiets, keek ik gauw de andere kant uit en ging verder met mijn serie Deadlifts. Ik stond er niet bij stil tot hij tegelijk met mij bij het kabelstation bezig was.

“Train je om een bepaalde reden?” Ja hoor, gaan we weer.
“Nee, gewoon voor mezelf, gewoon om de krachttraining zelf.”

Snelle glimlach. Kan ik mooi weer verder met m’n training.

“Heb je er wel eens aan gedacht om te gaan gewichtheffen?”
Ehhh… wat ben ik aan het doen dan?

(Ik kan me voorstellen dat jij me misschien nu uitlacht. Ik had namelijk tot voor kort geen idee dat krachttraining en gewichtheffen (ofwel Olympic Lifting) dus twee verschillende dingen zijn. Ik ben vervolgens ook nog over powerlifting gaan praten tot ik besefte dat ook dat niet was waar hij het over had.)

Ondanks mijn blunder kreeg ik het megatoffe compliment van meneer-die-vroeger-op-hoog-niveau-aan-gewichtheffen-deed (internationaal zelfs?) dat ik echt een goede houding heb en misschien er eens over moest denken aan gewichtheffen te gaan doen. En als ik zin had en geïnteresseerd was mocht ik wel eens mee. Gewoon om te kijken.

Afgelopen zaterdag ging ik mee “gewoon om te kijken.” Al was gewoon om te kijken dus in feite meedoen. Een warming-up met Upright Rows, Good Mornings, Back Squats, Presses en nog wat andere oefeningen die ik inmiddels al vergeten ben. Vervolgens werd ik getraind in het uitvoeren van (het eerste deel, voor zover ik begrijp, van) de Snatch, vervolgens Overhead Squats (wat alweer lang geleden was, maar ergens rechts van me ving ik af en toe “perfect, perfect” op dus het zal wel oké zijn geweest) en eindigend met Back Squats met het ophogen van gewicht.

Mijn mobiliteit was niet alles, zo moest ik bijvoorbeeld gebruikmaken van een hakverhoging om in een verticale lijn te zakken en recht te blijven, maar van horen zeggen had ik wel potentie. Inmiddels ben ik wel zover dat ik me afvraag of het vooral uit commercieel oogpunt (nieuwe klanten trekken) was of een welgemeende opmerking, maar het blijft natuurlijk leuk om te horen.

In ieder geval is het wel het overwegen waard. Wellicht een nieuwe uitdaging in mijn trainingen en… dan kan ik voortaan antwoorden met een “ja, ik train voor…”

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN WAT ER NU GAAT GEBEUREN? DAT KAN! VOLG ME VIA MIJN FACEBOOK-PAGINA OM DE LAATSTE POSTS TE LEZEN OF LEES EN KIJK MEE OP INSTAGRAM VOOR MEER KIJKJES ACHTER DE SCHERMEN!

2 reacties op “Monique Op Maandag #5 ♡ Olympic Lifting?”

  1. Lies Gijbels schreef:

    Ben je nog eens teruggeweest dan? Of bleef het bij een experiment?

    • Monique schreef:

      Leuk dat je ernaar vraagt! Ik ben nog niet terug geweest maar heb de man ook nog niet in m’n sportschool gezien. Misschien zie ik ‘m morgen nog en heb ik het erover. Het zit nog wel steeds in m’n hoofd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *