Mars of Snickers?
Intelligent of knap?
Liever blind of doof?
Blondine of brunette?
Het zijn de essentiële levensvragen, filosofische dilemma’s. Het vragenspelletje wat ik zo sinds mijn zestiende het liefste speel: elkaar belangrijke keuzes voorleggen. Om te zien of je voldoet aan mijn per jaar nog meer aangescherpte datingcriteria. Als ik de juiste vragen stel en jij de juiste antwoorden geeft, zit er misschien nog wel een tweede date in.
Vroeger kon ik uren door profielpagina’s van vreemden scrollen om te zien waarmee zij hun keuzes onderbouwden. Ik houd ervan om andermans redenering te weten en leren begrijpen, vooral als diegene ook daadwerkelijk wat te zeggen heeft. Maar misschien houd ik er nog meer van om mijn eigen argumentatie te geven.
Snickers.
Omdat het crunchy is, omdat het pinda’s bevat en chocolade en een soort caramellaagje.
Mix de kokosmeel, caseïne, het cacao poeder en zeezout met een klopper.
Voeg hieraan de pindakaas en Flavdrops toe en mix tot een korrelig geheel.
Giet vervolgens de amandelmelk erbij en kneed tot een bal. Mocht het te droog zijn, voeg wat extra melk toe, als het te nat is kan je wat extra caseïne eraan toevoegen.
Neem een ovenschaal of andere rechthoekige bak om het beslag in te doen, vorm tot een rechthoekig geheel en druk aan (ik gebruikte bij gebrek aan iets anders een broodbeleg bakje en deze was ongeveer 16 x 13 cm).
Zet ongeveer een uur (of langer) in de koelkast om op te stijven.
Karamellaag
Maak ondertussen de karamellaag door de dadels en het water tot een pasta te malen.
Maal de pinda's kort, in grove stukken.
Verdeel deze pasta over het beslag en strooi hierover de pinda's.
Laat opnieuw een tijdje opstijven in de koelkast (een uur) en snijd vervolgens in gelijke stukken, zo'n 12.
Chocoladelaag
Smelt de chocolade en kokosolie au bain marie (in een schaaltje boven een pan met een laagje kokend water).
Giet met een lepel de gesmolten chocolade over de repen zodat ze volledig bedekt zijn.
Zet de repen op een schaaltje of (snijd)plankje in de koelkast om te laten stollen.
Mogelijk moet je ze daarna met een dun mes los maken, maar dan zijn ze helemaal klaar om gegeten te worden!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: