Als ik me vroeger eens aan dessert waagde, was dat altijd hetzelfde recept. Ik haalde het uit een kinderkookboekje, wat waarschijnlijk nog altijd bij mijn ouders in de kast staat, en waarin ook het recept voor een bananensplit stond – overigens nooit gemaakt.
De vlaflip.
Het was het favoriete dessert bij mij thuis of, in ieder geval, zo herinner ik het me. Een keer wat anders dan je standaard pak vla. Maar alleen bij speciale gelegenheden, want het meest gezonde dessert was het ook weer niet. Lekker makkelijk om te maken, daar hoefde je als ouders niet een extra paar ogen voor te hebben – hooguit dat er te veel siroop in ging en je een enorm zoete brei overhield.
Ik maakte vandaag een nieuwe variant, ook nog eens vegan, maar dat komt vooral omdat ik de smaak van soja yoghurt zo lekker vind. Voel je natuurlijk vrij om het met gewone of Griekse yoghurt te maken, ongetwijfeld ook heel goed te doen!
Een ouderwets dessert in een nieuw en vegan jasje: de vlaflip!
Wat heb je nodig
100 gram rood fruit (uit de diepvries)
2 rijpe bananen (215 gram)
50 + 200 ml soja yoghurt (bijvoorbeeld Alpro)
½ tl vanille aroma
Wat moet je doen
Zet het rood fruit in een bakje in de magnetron voor 2 minuten zodat het kan ontdooien en de sappen vrijkomen. Prak het fruit vervolgens fijn met een vork om nog meer sappen vrij te laten.
Doe de bananen met 50 ml soja yoghurt en de vanilla aroma in een kleine keukenmachine en maal tot een glad geheel.
Verdeel nog ongeveer (iets meer dan) de helft van het fruit(sap) over twee glaasjes, zodat je nog wat overhoudt als topping.
Schep hierover het bananemengsel, verdeeld over beide glazen.
De derde laag is de 200 ml soja yoghurt, voeg deze aan de beide glaasjes toe.
Maak af met het restant fruit(sap) en serveer.
3.5.3229
VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: